Ева Кайли, гръцкият евродепутат в центъра на корупционния скандал, обхванал

...
Ева Кайли, гръцкият евродепутат в центъра на корупционния скандал, обхванал
Коментари Харесай

Трима замесени в корупционния скандал в Европарламента остават в ареста

Ева Кайли, гръцкият евродепутат в центъра на корупционния скандал, обхванал Европейския парламент, получи в четвъртък разпореждане да остане в ареста най-малко още два месеца, макар пламенните молби на нейния юрист за освобождение под електронно наблюдаване, съобщи " Евронюз ".

е в прелиминарен арест от 9 декември, когато беше задържана от белгийската полиция.

Нейният депутатски имунитет беше лишен на място и по-късно тя беше упрекната в присъединяване в незаконна организация, корупция и пране на пари. Над 150 000 евро в брой в дома ѝ в Брюксел.

 Парламентът на малките врати: за какво абсурдът с Катар в сърцето на Европейски Съюз беше неминуем Парламентът на малките врати: за какво абсурдът с Катар в сърцето на Европейски Съюз беше неминуем

Решението за удължение на задържането на Кайли беше взето от белгийски арбитър след чуване в Брюксел в четвъртък сутринта, по време на което нейните юристи осъдиха продължаващата разлъка с 23-месечната ѝ щерка и желаеха освобождението ѝ с електронна гривна.

Защитата ѝ продължава да упорства, че тя е почтена и възнамерява да апелира решението.

Партньорът на Кайли и татко на щерка ѝ, Франческо Джорджи, остава в ареста, упрекнат в същите закононарушения.

 Корупционният скандал в Европарламента се разраства с още забъркани депутати Корупционният скандал в Европарламента се разраства с още забъркани депутати

Белгийският евродепутат, някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери и ръководителят на неправителствена организация Николо Фига-Таламанка също бяха задържани и упрекнати в закононарушение, като последният бе освободен по-късно без условия.

Друг евродепутат,, беше задържан предходната седмица в Неапол и белгийските управляващи желаеха изгонването му от Италия.

Панцери, хипотетичният лидер на групата, с белгийските управляващи, като призна за подкупи и се съгласи да сътрудничи на следствието за разплитането на абсурда против понижаване на присъдата му. В четвъртък беше продължен и неговият предварителният арест.

Задържането на Тарабела, който преди чуването си в четвъртък изиска отказ на съдия-следователя, беше удължено с месец. Неговият юрист сподели, че ще апелира в петък, като чуването се чака след две седмици.
Мащабното следствие е концентрирано върху, включваща " огромни " суми пари и " обилни " дарове от Катар и Мароко, с цел да повлияят върху вземането на решения в Европейския парламент. Катар и Мароко изрично отхвърлиха изказванията, определяйки ги като неоснователни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР