Ева Кайли - една от основните заподозрени в корупционното разследване

...
Ева Кайли - една от основните заподозрени в корупционното разследване
Коментари Харесай

Свалят електронната гривна на Ева Кайли

Ева Кайли - една от главните обвинени в корупционното следствие в Европейския парламент, станало известно като " Катаргейт ", към този момент не е под домакински арест, оповестява " Франс прес ".

" Разследването към този момент не постанова нейното задържане ", потвърдиха от белгийската прокуратура.

Кайли беше измежду първите задържани през декември предходната година, когато белгийската полиция стартира акции в огромно следствие за това дали непознати страни, измежду които Катар и Мароко, са подкупвали евродепутати. След като арестът ѝ беше продължен няколко пъти, в средата на април тя пусната от пандиза под домакински арест с електронна гривна в очакване на делото.

Сега Кайли се причислява към някои от своите сътрудници, които също са обвинени по случая - като белгийския евродепутат Марк Тарабела, чиято електронна гривна беше отстранена по-рано. Той беше видян още веднъж в Европейския парламент тази седмица, където взе присъединяване в комисия и си взе пиво от кафенето.

Адвокатите на Кайли обявиха по-рано, че тя ще изиска свалянето на електронната гривна, с цел да възобнови отговорностите си като народен представител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР