European Open, осминафиналХуберт Хуркач – Джак Дрейпър 7-6(5), 6-7(5), 6-1Хуберт

...
European Open, осминафиналХуберт Хуркач – Джак Дрейпър 7-6(5), 6-7(5), 6-1Хуберт
Коментари Харесай

Хуркач бе затруднен, но успя да се справи с Дрейпър


European Open, осминафинал

Хуберт Хуркач – Джак Дрейпър 7-6(5), 6-7(5), 6-1

Хуберт Хуркач се класира за четвъртфиналите на ATP 250 шампионата в Антверпен след трагична победа над 48-мия в ранглистата Джак Дрейпър. Полякът се нуждаеше от тайбрек, с цел да завоюва първия сет, след което загуби втория по същия метод, само че в последна сметка по-добрата му физическа кондиция се оказа решаваща и той не разреши на младия британец да сервира сензация.

В идната фаза Хуркач чака спечелилия от мача сред Доминик Тийм и Франсиско Серундоло.

Световният №11 имаше голямо предимство във връзка с асовете (22-5) и уинърите (55-31), като в това време направи по-малко двойни (1-2) и непредизвикани неточности (19-21). Хуркач завоюва 83% от точките си на първи сервис (58/70) и осъществя три от 12-те си брейкпойнта (25%), до момента в който Дрейпър оползотвори един от трите си шанса за пробив (33%).

Хуркач бе подложен напрегнат първоначално, като му се наложи да избавя брейкпойнт в първите си два сервис гейма, само че устоя на натиска на Дрейпър и стигна до два следващи сетбола при 5-4. Британецът обаче избегна заплахата и съумя да докара сета до тайбрек. В него обаче Хуркач реализира два мини-пробива, които му помогнаха да поведе с 6-3. Дрейпър още веднъж прояви борбеност и избави първите два сетбола, само че международният №11 не му разреши да продължи да се надява на поврат и завърши сета при 7-6(5).

Хуркач пропусна брейкпойнтв самото начало на втората част, само че след това въпреки всичко съумя да пробие и да поведе с 3-1. Двубоят изглеждаше съвсем решен, само че Дрейпър бе на друго мнение. Британецът съумя да върне брейка и да реализира поврат, преди лидерът на схемата да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 4-4. Хуркач можеше да си върне водачеството, само че в деветия гейм пропусна два следващи брейкбола и в последна сметка се стигна до нов тайбрек. Дрейпър пропусна първият от двата сетпойнта, до които доближи, само че при втория си опит беше доста по-прецизен и изравни резултата в мача след 7-6(5).

Високото движение, с което и двамата играха, зашочна да им се отразява от ден на ден в заключителния сет. Хуркач поведе с 1-0, само че по-късно изиска здравно спиране поради болки в прасеца. Полякът обаче освен превъзмогна болакта и се завърна на корта, само че и изигра най-силния си интервал в мача, повеждайки безапелационно с 4-1.

В почивката след петия гейм Дрейпър бе този, който изиска медицински тайм-аут поради разбиране на бедрото. За него обаче спирането нямаше толкоз положителен резултат, що се касае за Хуркач. Полякът продължи да господства и осъществя нов пробив, с който оформи крайното 7-6(5), 6-7(5), 6-1 по-късно над два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР