Euronews Bulgaria е медиен партньор на международната ядрена конференция “СЪВРЕМЕННИ

...
Euronews Bulgaria е медиен партньор на международната ядрена конференция “СЪВРЕМЕННИ
Коментари Харесай

Какво е бъдещето на ядрената енергетика? Конференция в София ще търси отговорите

Euronews Bulgaria е медиен сътрудник на интернационалната нуклеарна конференция “СЪВРЕМЕННИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ НА МАЛКИТЕ МОДУЛНИ РЕАКТОРИ ЗА ПАЗАРА НА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА ”

Събитието ще се организира на 12-13 януари 2023 година в хотел Балкан, зала „ Средец “. 

Участие в събитието са удостоверили над 150 експерти от 9 страни, в това число представители на енергийни и интернационалните консултантски и инженерни компании, международно приети потенциали по нуклеарна сигурност, дипломати и търговски представителства, представители на регулаторни органи, създатели на енергийни тактики на страните от Европейски Съюз, народни представители и представители на академичната общественост, представители на Европейска комисия.

Медийни сътрудници на конференцията са уеб страницата 3 e-news.net и телевизия EURONEWS.     

По-важните акценти в програмата на конференцията са:

-Потвърдено е присъединяване с презентации на 6-те най-напреднали в софтуерно отношение планове на ММР в света: NuScale, HOLTEC International, GE-Hitachi, Rolls Royce, X-Energy и EDF .

- Ще бъдат показани новости за националните нуклеарни тактики на Чехия, Румъния и Украйна. 

- Украински участници ще показват информация за опита на Украйна в региона на диверсификацията на доставките за реакторите ВВЕР-1000.

- Авторитетни учени-професори в региона на нуклеарната сигурност и други представители на национални регулаторни органи ще изнесат основни отчети и ще модерират полемиките.

Тази основна за българската нуклеарна енергетика конференцията се провежда с помощта на финансовата поддръжка на АЕЦ “Козлодуй “, ЕСО, БЕХ, НЕК, AES, Contour Global и CMS-Sofia ;

Моля, искащите да отразят събитието да се акредитират на уеб страницата на организационния комитет на конференцията в период до до 10 часа на 12 януари 2023 година

 

Програмата може да видите тук:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР