Eugene Korea Open Tennis Championships, полуфиналДенис Шаповалов – Дженсън Бруксби

...
Eugene Korea Open Tennis Championships, полуфиналДенис Шаповалов – Дженсън Бруксби
Коментари Харесай

Шаповалов и Нишиока ще играят за титлата в Сеул


Eugene Korea Open Tennis Championships, полуфинал

Денис Шаповалов – Дженсън Бруксби 7-5, 6-4

Йошихито Нишиока – Александър Ковачевич 6-3, 4-6, 6-3

Денис Шаповалов и Йошихито Нишиока доближиха до финала на ATP 250 шампионата в Сеул. Предстоящият дуел ще бъде втори посред им, откакто преди четири години японецът надви на осминафинала в Шънджън, като след това завоюва купата. Утрешната купа ще бъде първа за спечелилия през сезон 2022.

Шаповалов отстрани осмия в схемата Дженъсн Бруксби, въпреки да записа доста повече двойни (6-0) и непредизвикани неточности (26-4). Агресивната игра на канадеца обаче му донесе предимство във връзка с асовете (6-1) и уинърите (22-7), като в това време международният №24 завоюва 73% от точките си на първи сервис (29/40).

Бруксби съумя да пробие пръв и да поведе с 3-1, само че след това Шаповалов отговори с два поредни брейк и реализира цялостен поврат за 5-3. Американецът съумя да възвърне равенството, само че четвъртият в схемата стигна до нов брейк, който съумя да затвърди за 7-5.

Във втората част и двамата бяха доста по-солидни на сервис и в първите осем гейма никой не съумя да стигне до късмет за пробив. След няколко отлични офанзиви с бекхенд обаче Шаповалов навакса пасив от 30-40 и записа първия брейк в сета. Канадецът пропусна два от трите поредни мачбола, които се откриха пред него, само че третият опит се оказа благополучен за него и той победи със 7-5, 6-4.

Във втория мач за деня Нишиока съумя да завоюва относително елементарно откриващия сет против международния №222 Александър Ковачевич, откакто на два пъти проби сервиса на американеца и се наложи с 6-3. Единственият пробив във втората част обаче бе дело на лъки неудачника, който пропусна три сетбола, само че все пак съумя да завоюва сета с 6-4.

Нишиока завоюва четири от първите пет гейма в заключителния сет, само че Ковачевич върна интригата като редуцира пасива си на 4-3. Нишиока обаче реагира по превъзходен метод и не даде точка в идващите два гейма, надделявайки с 6-3, 4-6, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР