Еуфорията на Радан продължи само часПреференциите – това е голямата

...
Еуфорията на Радан продължи само часПреференциите – това е голямата
Коментари Харесай

Интригата след вота – преференциите

Еуфорията на Радан продължи единствено час
Преференциите – това е огромната конспирация  след вота за европарламент, в който ГЕРБ отнесе Българска социалистическа партия с близо 10 %.  Четири партии се класират за Брюксел – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация. До 22 ч. Демократична България ликуваше, че праща Радан Кънев в Европа, само че 30 минути по-късно стана ясно, че проваленият политик си остава в София. Чак на 31 май пък ще е ясно кои свои представители изпращат останалите в Европарламента.

Масов избор за личностите в листите регистрираха и социолози, и партии. Затова и хората в ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и Демократична България, изглеждаха като попарени час след края на гласуването. В Движение за права и свободи проблем с преференциите няма. Партията ясно е посочила, че те не трансформират подредбата на описите. Освен това тя може да се похвали освен с това, че затвърди третата си позиция, само че и с обстоятелството, че е друсам политическа мощ измежду младите у нас. Затова само ръководителят Мустафа Карадайъ бе с усмивка и самочувствие пред камерите.

Въпреки огромната победа на ГЕРБ, нито лидерът на листата Мария Габриел, нито основните фигури в партията на Борисов изглеждаха щастливи. В ръководещата партия към този момент регистрират мощен преференциален избор, който може да пренареди местата за Брюксел. Огромен персонален избор е натрупал Емил Радев, който съгласно подредбата на Цветан Цветанов бе оставен на осмо място. Много преференции е събрала и деветата в листата Ивелина Василева. Личната поддръжка за Андрей Ковачев също не е за подценяване, настояват в ГЕРБ.

Голямата драма е в две партии – Българска социалистическа партия и Демократична България. Червените се тревожат сега, че целия отрицателен избор против Корнелия Нинова се е трансформирал в преференциалния на Сергей Станишев. На „ Позитано ” 20 треперят, че Станишев е изместил някогашната си половинка Елена Йончева от първото място. Ако това е реалност, вътрешната съпротива ще има двойно съображение да желае оставката на Нинова – злополуката на вота и опита за елиминиране на водача на ПЕС.

Радан Кънев пък въобще не знае да се радва или да плаче. Софиянци класираха градската десница само че 5,3 на 100, само че 65 на 100 от хората, дали своят вот за Демократична България са употребили преференции. От щаба на Кънев трепереха, че те са за подгласника му Стефан Тафров. Отделно 61% от гласувалите на партията са дами, а те не харесват Радан. Няма да се откажа, отивам в Брюксел, съобщи в първите минути след края на изборния ден Радан, само че гласът му трепереше. С съображение. В 22,30 стана ясно, че процентите не стигат за място в Брюксел.

Колко депутати в европарламента класира Вътрешна македонска революционна организация бе втората конспирация на вота. „ Галъп ” разгласи към 21 ч., че воеводите имат двама евродепутати. Водачът Ангел Джамбазки обаче също не изглеждаше благополучен – макар, че на партията му са дали своят вот 54 на 100 от всички подкрепили Обединените патриоти на парламентарните избори през 2017 година Ако мандатите са два, Джамбазки е сигурен. Но в случай че е един току виж се оказало, че харизмата на Андрей Слабаков е по-силна. Към 22,30 обаче стана ясно, че мандатът е твърдо 1. И от преференциите ускори къде отива Джамбазки.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР