Ето няколко примера за лъжи, които родителите казват на децата

...
Ето няколко примера за лъжи, които родителите казват на децата
Коментари Харесай

10 лъжи, които родителите най-често казват на децата си


Ето няколко образеца за неистини, които родителите споделят на децата си, както и по какъв начин да избегнете тези неистини като родител. Използвайте истината, с цел да научите детето по какъв начин да бъде виновен възрастен след време.

1. „ Дядо Коледа те гледа. “
Вместо да ги заплашвате с Дядо Коледа и неналичието на дарове, вземете нещо от детето тук и в този момент, с цел да му покажете, че неговите дейности имат моментални последици. Измислете реалистично наказване, като им вземете някоя обичана играчка за няколко часа, да вземем за пример.

2. „ Няма да разреша на нищо неприятно да ти се случи. “
Реалистично видяно, няма по какъв начин да пазите детето 100% от времето. Вместо това го предупредете за заплахите, които животът крие. Кажете му нещо такова: „ Винаги ще се пробвам да те пазя, само че ти също би трябвало да се научиш да се пазиш от хората, които могат да ти навредят. Не всеки ще бъде твой другар. Ако се отдалечиш прекалено много от мен, няма да мога да те вардя, по тази причина спри наоколо. “

3. „ Паркът е затворен през днешния ден. “
Вместо да лъжете детето, бъдете почтени с него. Щом имате други задания, обяснете на детето, че има по-важни неща от парка. То ще се оплаква и ще мрънка, само че няма проблем, то ще научи, че животът е сериозен и нямам по какъв начин да има всичко, което изиска.

4. „ Няма да боли, давам обещание. “
Казали сте, че няма да боли и първия път, когато на детето е бита ваксина. Вече знае – наясно е с болката и по тази причина, че сте излъгали. Кажете му, че ще боли малко, само че след това свършва. Обяснете на детето, че има потребност от имунизацията, с цел да е крепко.

5. „ Ти си най-хубавият художник, доста красива картина! “
Не хвалете детето, в случай че не сте откровени. Вярвате или не, децата са по-умни в сравнение с си мислите. Те схващат по тона ви, езика на тялото и така нататък и знаят, когато ги лъжете.

6. „ Време за лягане “
Едва 7:30 е и не е тъкмо време за лягане, а то знае, че времето за лягане е 8:00. Лесно решение на казуса: „ време е да започнеш да се подготвяш за лягане “. Думите са от голяма важност.

7. „ Не знам какво се е случило с рисунката ти, бях я оставил/а на хладилника. “
Най-лесното нещо е да покажете на детето къде държите най-красивите творби, които то сътворява. Дори детето единствено може да сортира кое да пази и кое не. Това го прави отговорно.

8. „ Ще дойда след минута. “
Да, желанието ви е положително. Искате да помогнете на детето. Но му обяснете, че има значими неща, които би трябвало да свършите и тогава ще му обърнете внимание. Не му казвайте, че ще бъдете при него след минута, тъй като децата взимат тези неща драговолно и в действителност броят 60 секунди. Избегнете лъжата като бъдете откровени и точни.

9. „ Тръгвам без теб! “
Вместо да употребявате закани, използвайте точни и реалистични последици, с цел да накарате детето да работи. И се уверете, че изпълнявате това, което казвате. Ще видите, че детето стартира да ви слуша по-внимателно, не тъй като се опасява, а тъй като думите имат тежест.

10. „ Нямаме задоволително пари за... “
Вместо да лъжете, обяснете на детето нещата по неговия метод. Помогнете му да разбере, че от време на време, с цел да направи нещо в действителност занимателно и особено, би трябвало да направи и жертва. Не единствено го учите на скъп житейски урок, само че и не го лъжете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР