Ето какво е истинското значение на стикерите върху плодовете Трябва да

...
Ето какво е истинското значение на стикерите върху плодовете
Трябва да
Коментари Харесай

Ето какво е истинското значение на стикерите върху плодовете

Ето какво е същинското значение на стикерите върху плодовете

Трябва да избягвате числата 3 и 4!!!!!

Шансовете не са огромни, че множеството от нас в даден миг ще виждат тези дребни стикери върху плодовете. В допълнение към яркото лого има и дигитален код PLU (Look-Up Code). Оказва се, че производителите на плодове освен се пробват да се популяризират, само че също по този начин дават значима информация за потребителите.

Ще ви разкажем по какъв начин да разберете какво значат тези числа и секрети.

Четирицифрен код, започващ с цифри 3 или 4
Ако има четирицифрен номер на етикета, това значи, че плодовете (или зеленчуците) са отгледани посредством потребление на модерни селскостопански технологии – в това число щедро количество торове и пестициди.

Петцифрен код, започващ с 8

Когато видите този етикет, плодът е генетично модифициран в процеса на напредък. Да, това е правилно. Тази храна продължава да провокира толкоз доста несъгласия към момента. Изследванията демонстрират, че дините, бананите и папаята са най-често срещаните типове плодове, които са генетично модифицирани.

Петцифрен код, започващ с 9

Ако видите подобен код, това значи, че плодът е бил отглеждан, употребявайки старите аграрни способи на нашите предшественици: със личните си ръце и без никакви химикали. Това са биологични артикули.

Ако плодът няма код PLU

Повечето хора се пробват да намерят плодове без стикери. Но това може да бъде рисково: плодовете, които се внасят от чужбина, постоянно би трябвало да бъдат етикетирани. Най-вероятно стикерът е отстранен по избрана причина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР