Ето какви бяха по-важните новини от днес 29 ноември: Четири

...
Ето какви бяха по-важните новини от днес 29 ноември: Четири
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 29 ноември

Ето какви бяха по-важните вести от през днешния ден 29 ноември:

Четири партии, пет дни, 18 обществени полемики, десетки - в този невъобразим в новата политическа история на България мащаб мина първият кръг договаряния за сформиране на болшинство и общо ръководство. Домакин беше спечелилата парламентарния избор " Продължаваме промяната ", а присъединяване взеха " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ".

Предстоят лидерски диалози, след които би трябвало да се стигне до личен състав на държавното управление.

Приключи инспекцията на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев.

Говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев уточни, че е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия съобщи в студиото на " Още от деня ", че министерските постове в новия кабинет към този момент са разпределени по формула - съгласно тежестта на всяка една от партиите в идващото Народно заседание.

Така договарящите са се разбрали 8 министерства да са за " Продължаваме промяната ", 4 - за Българска социалистическа партия, 3 - за " ИТН " и 2 - за " Демократична България ".

Исканите заверени копия от подадените заявления за имущество и ползи от Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система, са изпратени в Специализираната прокуратура. Това оповестиха от КПКОНПИ във връзка изказването на представителя на Специализираната прокуратура.

На 23 ноември 2021 година в Комисията е постъпило писмо от прокурор от Специализираната прокуратура, с което се изискват копия от подадените заявления за имущество и ползи от Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система.

Криминалисти от Първо районно управление (на МВР) в София задържаха мъж, залял с киселина млада жена, оповестяват от Вътрешното ведомство. Работата почнала след подаден сигнал от пострадалата. Тя разказала, че нападението било осъществено от чужд за нея мъж на паркинг в ж.к. „ Дианабад “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР