Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех:Януари:

...
Ето какъв камък трябва да носите, за да имате успех:Януари:
Коментари Харесай

Вижте кой камък ви носи късмет според месеца, когато сте родени?

Ето какъв камък би трябвало да носите, с цел да имате триумф:

Януари: Гранат

Вие сте деца на нощта. Гранатът се е употребявал като отбрана от кошмари или ужасни случки, а също и като навигатор за намиране на пътя в тъмното. Според легендата този хубав тъмночервен камък обезпечава на своя собственик сигурност. Така че го носете като украшение, с цел да ви защищава от произшествия, загуба на багаж или други разтърсвания.

Февруари: Аметист 

Най-царственият от всички камъни, аметистът бил носен извънредно от хората с царска кръв. Той е по едно и също време знак на класа и кураж. Думата “amethystos ” от гръцки значи “трезвен ” и в предишното са го употребявали за попречване на пиене. Можете да го носите, когато отивате на празненство с цел да си спестите някои срамни подиуми.

Март: Аквамарин

Чувствате ли се удобно в открити води или на морския бряг? Може би има нещо общо с месеца, в който сте родени. Навремето моряците са носели аквамарин да ги защищава от стихии и рискове в морето. Напитки, в които е подложен аквамарин пък са се употребявали за профилактика на чернодробни болести и за поддържане на сърцето в положително здраве.

Април: Диамант 

Днес диамантите се асоциират с безконечната обич. Но тази идея е създадена от рекламистите през 30-те години на предишния век, с цел да усили продажбата на диаманти. В древността смисъла му е било друго. „ Диамант “ идва от санскритската дума за мълния, която е оръжието на боговете. Ако се чувствате изключително мощни, когато носите елмаз, това не е инцидентно.

Май: Изумруд 

Прекрасните изумруди са високо ценени поради лечебните свойства и хубостта си от времето на Римската империя. Клеопатра била толкоз захласната от тях, че претендирала за благосъстоятелност върху всички изумрудени мини по време на царуването си. Универсален знак на прераждането и обновяването, за изумруда се считало, че усилва плодовитостта.

Юни: Перла 

Мислите, че перлените нанизи са запазена марка на изисканите дами в клуба? Помислете отново. Преди доста епохи античните гърци са вярвали, че млечнобелите перли са сълзите на Афродита, богинята на любовта. Тези семпли океански „ камъни “ с непреходна хубост са знак на непорочност и невзискателност още от този момент.

Юли: Рубин 

Според античните индуси яркият рубин, „ кралят на скъпоценните камъни “ защитавал притежателя си от зло, а също по този начин привличал добър шанс и сантиментален интерес. Какво значи това? Може би би трябвало да си сложите тези рубини, които баба ви ви подари за 18-я ви рожден ден идващият път, когато излизате на среща.

Август: Перидот 

Нали знаете по какъв начин яркозелените листа на дърветата през пролетта след дълга зима ви карат да се чувствате щастливи? Същото се отнася и за този бляскав зелен камък. Легендата гласи, че това са сълзите на хавайската богиня на огъня и вулканите, Пеле. Те имат силата да прогонват депресията и неприятните мисли.

Септември: Сапфир 

Тези дълбокосини, зашеметяващи камъни са толкоз мощни, че в древността са затваряли отровните змии в сапфирени кутии, с цел да ги убият. Оттогава се счита, че сапфирът защищава от заболявания и несгоди. Високо скъп поради мъдростта и закрилата си, той е бил желан от свещеници и благородници в продължение на епохи.

Октомври: Опал 

Името на тези прелестни камъни с изменящи се цветове идва от латинското “оpalus ” и значи “скъпоценни бижута ”. Опалът символизира самоувереността, невинността и творчеството. Понеже припомня на отблясъците на човешките очи, се е считало, че защищава очите и ускорява остротата на зрението. Така че може би би трябвало да си сложите и пръстен с опал идващият път, когато отивате на плажа, дружно със слънчевите очила и широкополата шапка.

Ноември: Топаз 

През Средновековието топазът се е носел от духовниците, с цел да ускори яснотата на мисълта и да насърчи положителната воля у хората. Днес той е знак на другарството. Този камък се смята за изключително значим при създаване на нови и потребни взаимоотношения. Можете да го носите на идващото изявление за работа – сигурно няма да навреди.

Декември: Тюркоаз 

Еднакво уважаван и от ацтеките, и от египтяните, тюркоазът е спокоен и лежерен камък и се вярвало, че предава тези качества и на притежателя си. В доста антични култури се смятало, че защищава от неприятни очи и хора, които ви мислят злото. Сложете си тюркоазен пръстен, когато се чувствате уплашени или сте въвлечени в някакъв спор.

По материали от iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР