Ето как лесно да си отгледате свое авокадо от костилка

...
Ето как лесно да си отгледате свое авокадо от костилка
Коментари Харесай

Засадете си авокадо от костилка! Вижте колко е лесно!

Ето по какъв начин елементарно да си отгледате свое авокадо от костилка

Днес към този момент е мъчно да си представим човек, който най-малко един път в живота си не е опитал този прелестен плод. И това не е необичайно. Авокадото е на всички места! То е в менютата на доста заведения за хранене и домакини.

Този другоземен плод съдържа доста потребни и нужни за индивида субстанции и витамини, както и доста нишки, потребни за сърцето и храносмилането.

Единственият сериозен минус на този плод е цената му.

Това се дължи на желанието на производителите да усилят приходите си. Много по-лесно и по-изгодно е да отглеждате свое дърво и да се радвате на екологично чисти плодове.

Не се тормозете от думата дърво. Авокадото не се нуждае от доста пространство. Дървото елементарно ще пораства в дребен съд в дома ви.

Как да отгледате авокадо от костилка
Забийте 3-4 тънки клечки в костилката на еднообразно разстояние една от друга. След това напълнете дълбока чаша с вода и поставете костилката с клечките във водата. Те ще й оказват помощ да не потъне изцяло.

Поставете чашата на топло място, само че без директна слънчева светлина, до момента в който стъблото доближи 15 сантиметра и корените станат забележими. Ще отнеме 6 седмици. След това би трябвало да отрежете стъблото до 8-10 см. и да изчакате, до момента в който върху него се появят повече листа. Преди засаждането изчакайте, до момента в който стъблото порасне още веднъж 15-20 см.

Посаждане:
Вземете саксия със междинен размер с черна почва и засадете растението, тъй че половината да е извън.

Грижа:
След като дървото е засадено, поставете го на слънчево място и го поливайте щедро и постоянно. Почвата би трябвало да бъде непрекъснато хидратирана, само че не прекомерно доста.

Ако листата пожълтяват и стартират да падат, то растението получава прекалено много вода. В този случай не поливайте дървото за няколко дни.

Готово! Ще би трябвало да изчакате няколко години, преди растението да стартира да дава плодове, само че си коства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР