Ето как да участвате.Онлайн конкурс за детска рисунка на темаВълшебният

...
Ето как да участвате.Онлайн конкурс за детска рисунка на темаВълшебният
Коментари Харесай

Конкурс за рисунка в Асеновград възражда приказките на Андерсен 

Ето по какъв начин да участвате.

Онлайн конкурс за детска рисунка на тема„ Вълшебният свят на книгите ” разгласи Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Надпреварата е отдадена на 217-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Целта на самодейността е да се даде опция за изява на креативните заложби на децата и учениците, както и да се подтиква и предизвика ползата към книгата, като културен феномен, скъп източник на познание и средство за връзка.

В състезанието могат да вземат участие всички деца от Асеновград на възраст до 15 година Участниците ще бъдат разграничени в три възрастови групи: І-ва – за деца в детската градина и подготвителни групи; ІІ-ра – I – IVклас; ІІІ-та – V – VIII клас. Дава се опция на младите създатели детските рисунки да бъдат направени посредством свободна техника. Творбите следва да бъдат сканирани или снимани с фотоапарат и да се изпратят на e-mail-а на Детски отдел в Градската библиотека: [email protected]. Срокът за присъединяване е 08.04.22 година

В писмото, с изключение на сканираният файл на рисунката, би трябвало да се изпишат и двете имена на детето, възрасттаи учебното заведение, в което учи. След 8-ми април творбите ще бъдат оповестени във Фейсбук страницата на библиотеката, където потребителите на обществената мрежа ще могат да гласоподават за тази, която им харесва най-вече. Децата, чиито рисунки получат най-вече лайкове, ще бъдат удостоени с виртуални грамоти на същата страница.

На 02.04.22 година се навършват 217 години от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Вече трето столетие приказките му принадлежат на всички нации и възрасти. Добрият магьосник размахва ухилен магическата си пръчица и разплита най-прекрасните сънища. С лекост трансформира всяка дума или история в приказка. Предмети, цветя, животни и хора се раждат, приказват, желаят, влюбват се, страдат, правят подвизи, умират щастливи с постигнатите си фантазии. Или пък назад – намират смисъл да живеят единствено с такива елементарни неща, като обич, съчувствие, хубост, дълг. Със своите радостни и тъжни ориси, героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме между тях. В тези сложни мигове, дружно с децата, можем да преоткрием силата на словото и да го пресъздадем в картина. Сега повече от всеки път имаме потребността да си спомним посланията на Андерсен. А точно: „ Най-хубави са приказките, които ражда самият живот! ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР