Ето как да си направете безвреден прах за пране със

...
Ето как да си направете безвреден прах за пране със
Коментари Харесай

Как да си направите безвреден прах за пране

 безопасен прахуляк за пране

Ето по какъв начин да си направете безопасен прахуляк за пране със лични ръце

В актуалния свят магазините за битова химия изобилстват от най-разнообразни типове перилни препарати. Това са гелове, на гранули, еко артикули, капсули, таблетки и така нататък, и така нататък

Повечето от вас знаят, че тези артикули постоянно съдържат набор от съставни елементи, които, съгласно положението на организма, въздействат на здравето и могат да причинят освен алергични реакции, само че и развиване на проблеми с дихателната система.

Ако имате сходен тип проблеми или желаете да ги избегнете и да се погрижите, колкото се може повече, за личното ви здраве, можете да си приготвите безопасен прахуляк за пране. Това е изцяло допустимо, тъй като съставките са напълно натурални, а също така процесът по подготвяне на безопасен прахуляк за пране не е трудоемък.

Как да си извършите безопасен прахуляк за пране в домашни условия?

За да извършите безопасен прахуляк за пране вкъщи, няма да ви трябват сложни за набиране или изключителни съставни елементи. Ще се убедите, че този способ е доста пестелив от бюджетна позиция, само че и дейно ще изпере всевъзможен тип долни дрехи: бебешко, внимателно, спално и така нататък

 безопасен прахуляк за пране

Необходими артикули за безопасен прахуляк за пране.

И по този начин, най-важният съставен елемент за изработката на домакински перилен препарат е сапунът. Тук е доста значимо да изберете с допустимо най-естествен състав. Подходящ за това:

-домашен сапун (от скотски мазнини);

-сапун за пране 72 %;

-глицерин;

-на базата на етерични масла;

-кастилски (без добавки).

Преди да започнете процеса на произвеждане, сапунът би трябвало да се изсуши малко, с цел да може да се настъргва по-лесно.

За да замените избелващите субстанции и дейните съставки, елементарната сода за самун (сода бикарбонат) е съвършен вид, тъй като много дейно се оправя освен с петната, само че и с неприятните миризми. За да подобрите още по-добре качеството, по-добре е да вземете калцинирана сода (натриев карбонат), която, наред с други неща, защищава пералнята от образуването на котлен камък.

Другата значима съставна част за вашия безопасен прахуляк за пране, е бораксът. С други думи, това е натриев тетраборат, който има дезинфекционни свойства, и най-важното – не провокира алергии, почиства тъканите в дълбочина. Можете да го закупите в магазини за битова химия, онлайн или от профилирани пунктове за продажба на артикули за произвеждане на домашна козметика.

А, в случай че желаете прането ви да ухае след изпиране с мирис по ваш усет, прибавете в съставките съответното етерично масло. Например, лимон, мента, иглолистни растения, чаена роза, лавандула, лайка и така нататък

Така че, с цел да приготвите безопасен прахуляк за пране ръце, ще ви трябват:

-сапун (вече уточнихме какъв);

-калцинирана сода (за оптимално добър ефект);

-боракс;

-етерично масло за мирис по ваш усет.

Забележка: Имайте поради, че калцинираната сода избелва облеклата. Ето за какво, можете да си приготвите два типа безопасен прахуляк за пране: за бяло пране с калцинирана сода, а за цветно по-добре сода бикарбонат.

 безопасен прахуляк за пране

Начин на подготвяне:

Като цяло има няколко метода за подготвяне на безопасен прахуляк за пране вкъщи, само че ние ви представяме класическата рецепта.

За задачата си пригответе:

-настърган сапун – 3 чаши (250-300 мл);

-калцинирана сода или сода бикарбонат – 2 чаши;

-боракс – 2 чаши;

-етерично масло – 20 капки (за по-силен мирис увеличете дозата).

Настържете сапуна на ситно ренде. Най-добрият вид е да го смелите в блендер. Много е значимо да го наситните допустимо най-фино, с цел да не останат по-големи стърготини облеклата.

Към него прибавете, както следва: калцинирана сода или сода бикарбонат, боракс, етерично масло.

Съставките би трябвало да се смесят до приемане на хомогенна примес.

Полученият прахуляк за пране може да се употребява, както за накисване на пране, по този начин и за главно пране.

За ръчно пране е задоволителна 1 супена лъжица, за пералня машина – 1,5-2 супени лъжици.

Прахта за пране може да се поставя, както в предопределеното за това място, по този начин и непосредствено в барабана.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР