Ето как да създадем дълготраен грим за горещините летни дни.Колкото

...
Ето как да създадем дълготраен грим за горещините летни дни.Колкото
Коментари Харесай

Как да създадем дълготраен грим за горещините

Ето по какъв начин да създадем дългогодишен грим за горещините летни дни.

Колкото и да ви се желае да оставите кожата си да " почива " и да " диша " в жегите, има дни в които се постанова да прикрием несъвършенствата. За да не се разтича и да остане на мястото гримът ви, гримьорите предлагат да употребявате няколко трика.

Експертите препоръчват да не ядете и пиете нищо горещо, най-малко половин час, преди да започнете дневния си макиаж. Според тях най-малката пара ще попречи на естественото нанасяне на продуктите и ще направи грима нестабилен.

Нашумелите напоследък флуиди са идеалната основа за грим. Той ще сътвори тъничък пласт сред кожата ви и останалия грим, като ще удължи живота му. Неутралните основи под формата на спрейове, също са чудесни за лятото. Вече се продават универсални артикули, които могат да се употребяват по едно и също време като основа и фиксиращ спрей.

Не претоварвайте лицето си с матиращи артикули, защото те единствено ще накарат кожата ви да възпроизвежда повече себум. Важно е да знаете, че в случай че употребявате BB или CC крем, нямате потребност от това за грим. Ако желаете продуктът за вежди, да издържи през целия ден, използвайте помада. С този артикул елементарно се прекалява, по тази причина вземете по-малко от продукта и не рисувайте, а го втрийте в кожата. По този метод ще получите не цвят, а полупрозрачен колорит, а когато продуктът се втвърди, нито топлината, нито себумът ще го скапват.

За грима на очите използвайте светли перлени сенки, за предпочитане с течна формула. Нанесете ги с пръст върху целия клепач и ги оставете да се втвърдят. Подчертайте линията на миглите с водоустойчив молив. Миглите също би трябвало да бъдат подчертани с водоустойчива серпантина, използвайте такава в кафяв цвят, тя наподобява естествено и идеално се съчетава с загар.

Последна наложителна стъпка за дълготрайния летен грим е фиксиращият спрей.

След като сте нанесли декор дьо тена, напръскайте лицето си с фиксиращият спрей. Вземете със себе си няколко матиращи кърпички с които можете да поправите грима на лицето си през деня. По този метод кожата ви ще остане свежа за по-дълго време. Избягвайте използването на цветна пресована пудра, за фиксация на грима, която би го утежнила.

За да нанесете бронзант и руж, сложете върху четката си малко артикул в прасковената гама. Докоснете четката до най-високата точка на скулите си. Това ще е задоволително, с цел да създадете пресен резултат, без гримът да стане прекомерно тежък.

Не бива да пропускате и подчертаването на устните. Нека матовите червила почакат за по-хладното време. През лятото хидратиращите балсами в светли нюанси са правилния избор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР