Ето как да премахнете 8-те най-често появяващи се петна от

...
Ето как да премахнете 8-те най-често появяващи се петна от
Коментари Харесай

С какви подръчни материали може да премахнете различните петна от дрехите

Ето по какъв начин да премахнете 8-те най-често появяващи се петна от пране:

1. Петна от кръв

Накиснете петното в студена вода (топлата вода ще го закрепи!), след което разтрийте със сапун, изплакнете, по-късно прибавете малко водороден прекис и малко амоняк.

2. Петна от кафе

Попийте петното с хартиена забрадка, след което го пуснете в студена вода за 5 минути. Разтъркайте петното с течен перилен препарат, след което изплакнете. Ако петното продължава да се вижда, смесете оцет и вода 1:1 с прахуляк за пране, с цел да получите паста. Нанесете още веднъж, след което изплакнете.

3. Петна от трева

Смесете 1 част бял оцет с 2 елементи вода, след което го втрийте в петното от трева. Използвайте четка за зъби, с цел да изтъркате леко разтвора в петното, след което изплакнете.

4. Мазни петна

Покрийте петното с прозрачен течен сапун за съдове, в случай че вашият препарат за съдове има цвят, първо го разредете във вода. Добавете студена вода, след което използвайте четка за зъби, с цел да разтърткайте петната. Изплакнете зоната с бял оцет.
Най-лесните трикове за унищожаване на петна от пот и дезодорант под мишниците
Петната от пот и дезодорант под мишниците на ризите и блузите ви, които не подлежат на нормално изпиране, са един от най-често срещан...
Прочети повече
5. Петна от мастило

Попийте прясното леке от мастило с хартиена забрадка. Потопете памучен тампон в алкохол, по-късно го потопете върху петното с хартиена забрадка под тъканта, с цел да предотвратите приключването му. Потопете прясна памучна топка в студена вода и нанесете.

6. Петна от кетчуп/сос

С помощта на нож или вилица отстранете непотребния кетчуп или сос, с цел да избегнете попиването им в тъканта, след което пуснете студена вода върху задната част на петното, с цел да го избутате. Втрийте течен перилен препарат в зоната с четка за зъби, по-късно нанесете пероксид върху петното благодарение на гъба.

7. Петна от пот
Малки и лесни трикове, които унищожават най-досадните петна по облеклата
Препарат за миене на съдове Ако просто натопите дрехата в студена вода и я оставите да кисне 10 минути, след това сложете малко препарат з...
Прочети повече
За яки комбинирайте 4 супени лъжици сода с ¼ чаша вода. Потопете върху петното. За подмишниците смесете сода за самун с задоволително вода, с цел да извършите паста, почистете петното с четка за зъби, след което оставете да изсъхне. Амонякът и водородният прекис също отстраняват петна от пот.

8. Петна от вино

Попийте петна от вино с забрадка. Комбинирайте равни елементи водороден прекис и сапун за съдове, след което нанесете върху петната. Оставете да престои 2 минути, след което попийте още веднъж. Или покрийте петното със пласт сол, след което изсипете сода от горната страна. Оставете за 1 час, отстранете солта и попийте.

Бонус съвет: Премахнете петна с хлебна сода

За да извършите авансово паста за отнасяне, комбинирайте 6 супени лъжици сода за самун с ⅓ чаша топла вода. Тествайте я първо върху дрехата, с цел да ревизирате за резистентност на цвета (изливане или избледняване на цвета), по-късно разтрийте пастата върху петното, оставете да изсъхне, по-късно пуснете в пералнята.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР