Етичната комисия към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие

...
Етичната комисия към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие
Коментари Харесай

Етичната комисия на ВСС одобри Гешев за гл. прокурор

Етичната комисия към Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет одобри единомислещо, че заместител основният прокурор Иван Гешев има нужните нравствени качества да извършва длъжността „ Обвинител номер едно “.

Гласуването за правоприемник на Сотир Цацаров ще е на 24 октомври.

Вчера единственият номиниран за правоприемник на поста на Сотир Цацаров получи цялостната поддръжка и на Прокурорската комисия по атестирането и състезанията. И двете съвещания бяха излъчени онлайн и на тях участва самият Гешев.

„ Трябва напълно ясно да се каже, че това е една от най-откритите и почтени процедури от страни в Европейски Съюз, тъй че тези отзиви да кажем в тази тенденция, че тази процедура е в някаква степен недемократична, не дават отговор на истината “, сподели пред правосъдните кадровици Иван Гешев.

По-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров удостовери решението си да поддържа кандидатурата за собствен правоприемник на поста на сегашния си заместител Иван Гешев.

„ Казвам ясно, че господин Гешев има моята поддръжка. Ще дам своя глас в поддръжка на господин Гешев, ще дам този глас и в случай че се постанова, ще гласоподавам и повторно за господин Гешев. Казано по различен метод, аз смятам, че това е добър избор за българската прокуратура “, сподели Цацаров.

Той отхвърли да е имал за цел да се пребори през годините с ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов: „ Не ми е било цел да се преборя, в случай че ми е било цел, несъмнено съм щял да се преборя. Нека да оставим тематиката за господин Панов. Да оставим времето да се произнесе кой прав, кой крив “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР