Естония не е получила официално искане от руските власти относно

...
Естония не е получила официално искане от руските власти относно
Коментари Харесай

Естония не е получавала искане от Русия по случая с Дария Дугина

Естония не е получила публично искане от съветските управляващи по отношение на пресичането на руско-естонската граница от Наталия Вовк, която ФСБ счита

Това са съобщили от естонското външно министерство в отговор на питане от " Интерфакс ".

" Можем да публикуваме данни на хора, които минават през границата единствено в плануваните от закона случаи. Когато съветските специфични служби ги упрекват в нещо в медиите, не е измежду тях. Не сме получили публична информация или искане от съветските управляващи за това ", прецизират от държавната пресслужба.  

Припомняме, че по-рано в понеделник Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия разгласи разкриването на убийството на журналистката Дария Дугина, щерка на общественика Александър Дугин, като упрекна в закононарушението украинските специфични служби.
 Русия разгласи, че е разкрила убийството на Дария Дугина
Русия разгласи, че е разкрила убийството на Дария Дугина

Александър Дугин разяснява гибелта на щерка си

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация, вследствие на комплекс от неотложни оперативно-издирвателни ограничения, разкри убийството на съветската журналистка Дария Дугина, родена през 1992 година ", оповестиха от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на Федералната работа за сигурност.

Според ФСБ " закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби ".

" Изпълнител е гражданката на Украйна Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 година, която е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година дружно с щерка си София Михайловна Шабан, родена през 2010 година ", оповестиха от ФСБ.

От пресцентъра означават, че след осъществяването на закононарушението " Вовк, дружно с щерка си, отпътува през Псковска област за Естония ".

Според ФСБ, " с цел да провеждат убийството на Дугина и с цел да получат информация за нейния метод на живот, те са наели апартамент в Москва в къщата, където е живяла Дугина ".

За да следят журналистката, обвинените са употребявали автомобил " Мини Купър ", като на влизане в Русия са употребявали табели на Донецката национална република - Е982XN DPR, в Москва - казахстански табели - 172AJD02, а на излизане в посока към Естония - украински - AH7771IP.

" В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературно-музикалния фестивал " Традиция ", където Дугина участва като почетен посетител ", споделиха от службата за сигурност.

ФСБ заяви, че материалите по следствието са предадени на Следствения комитет на Руската федерация.
 Руски партизани умъртвили Дугина като наказване за Путин
Руски партизани умъртвили Дугина като наказване за Путин

Ще последват и други сходни акции, заканиха се те

Колата на Дугина беше взривена в събота вечерта покрай село Болшие Вяземи, Московска област. Младата жена почина на място. По този факт Следственият комитет образува наказателно дело. От ведомството означиха, че съгласно тях убийството е поръчково.

Междувременно някогашният народен представител от Държавната дума Иля Пономарев, разгласен за интернационално търсене от Русия (признат в Руската федерация за задграничен медиен агент), съобщи в неделя в канала на Youtube, че така наречен " Национална републиканска войска " , дясна съпротивителна организация, е забъркана в гибелта на Дугина. Нейни представители са се обърнали към Пономарев за " методическа и материална помощ ".

Пономарев напусна Русия през 2014 година, откакто против него беше формирано дело за заграбване. През 2019 година той получи украинско поданство.

Консервативният предприемач Константин Малофеев разгласява в своя " Телеграм " канал изказване на философа и консултант на съветския президент Владимир Путин, Александър Дугин, във връзка със гибелта на щерка му, представен от Руската работа на Би Би Си.

Дугин сподели, че щерка му Дария е починала " вследствие на терористична офанзива, осъществена от нацисткия украински режим ".

" Враговете на Русия подло, скришом я убиха. Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени даже от такива непоносими удари. Те желаеха да смажат волята ни с кървясъл гнет против най-хубавите и най-уязвимите от нас. Но те няма да реализират своята цел. Сърцата ни копнеят за повече от просто възмездие или отмъщение " Това е прекомерно дребно, не по съветски. Нуждаем се единствено от нашата Победа. Дъщеря ми сложи девическия си живот на нейния олтар. Така че победете, апелирам! Искахме да я отгледаме като интелигентна госпожица и воин. Тя и в този момент въодушевява за героизъм синовете на нашето родно място ", сподели Дугин.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, на 21 август изрично отхвърли обвиняванията против украинската страна за присъединяване в детонацията. Според него убийството на Дугина демонстрира, че разнообразни групи в Русия се борят за власт.

Днес Подоляк отхвърли версията на ФСБ, че украинските специфични служби стоят зад убийството на Дария Дугина.
 Украйна отхвърля да има пръст в убийството на Дария Дугина
Украйна отхвърля да има пръст в убийството на Дария Дугина

Москва: Ако версията за украинско присъединяване се удостовери, приказваме за държавен тероризъм

" Ru-пропагандата още веднъж основава измислени светове: украинка и нейното 12-годишно дете бяха " посочерни " за отговорни за взривяването на колата на пропагандистката Дугина. Учудващо е, че на място не откриха визитка на " Десен бранш " или " естонска виза ", написа Подоляк в своя " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР