Естония, която се смята за една от най-напредналите в информатиката

...
Естония, която се смята за една от най-напредналите в информатиката
Коментари Харесай

Хакери разработват компютърна програма, даваща справки за Ковид-19 в Естония

Естония, която се счита за една от най-напредналите в информатиката страни в света, нае хакери, с цел да разработят чатбот, посредством който да се популяризират на доста езици достоверни данни за новия ковид в битка против вълната от подправени вести, съобщи Франс прес.

Група хакери " eeBot team " е задействала в съдействие с държавното управление в Талин " електронен събеседник ", получил името Суве ( " лято " ). Своеобразният хакерски маратон под наслов " Да хакнем рецесията " е траял две денонощия. Съдържанието на " диалозите " е обезпечено от доброволци - създатели и редактори.

Чатботът може да дава отговор на 70 до 85 на 100 от задаваните въпроси, твърди Мартен Каеватс, консултант на държавното управление. Задачата е да бъдат разтоварени малко колцентровете, основани по отношение на рецесията. Засега Суве може да дава отговор на 200 въпроса, само че до края на седмицата се чака да станат 900 или 1000, посочи той. Естонците най-често питат какви са признаците на ковид и къде може да си създадат проучвания. Засега Суве " приказва " британски и естонски, а скоро " ще научи " и съветски, с цел да обслужва огромната рускоезична общественост в страната, предава Българска телеграфна агенция.

До момента Естония е съобщила за 369 инфектирани с вируса, а 7 към този момент са оздравели, прибавя Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР