Естествено, че мога да пиша за това как в парламента

...
Естествено, че мога да пиша за това как в парламента
Коментари Харесай

Мъж на депутатка на първия работен ден на НС: „Какво стана? Разпуснаха ли ви вече?“

Естествено, че мога да пиша за това по какъв начин в Народното събрание се играят мръсни игри посред Страстната седмица, а в този момент най-модерно е всички да се пишат християни. Но няма. 

Мога и за анти-евро референдума на ония, дето си държат спестяванията в евро, да пиша. Но няма. 

Мога и за следващите закани на Москва да води война с НАТО и света да пиша. Но няма. 

Мога и за Но няма. 

Мога да пиша и за благите (избягвайки думата „ мазни “) физиономии на някои депутати; и за това по какъв начин с тия мутр… лица пръскат сексапил на наденица, която някой с доста възторг е вързал с панделка, мислейки, че ще стане по-елегантен подарък. Но няма. 

Мога да пиша и за новите депутати заподозрени, че са били в контингента на платените чиновници на любовта… Всъщност не мога, че тия са киселяци с доста свободно време и юристи. 

Мога да пиша и за това по какъв начин изборите минаха преди повече от 10 дни, резултатите бяха ясни още тогава, а до през днешния ден някои спечелили не са си създали труда едни съвещания да подреден с останалите партии, че да видят ще им поддържат ли претендента или не, та го оставиха за в последния миг. Но няма. 

Мога да пиша и за самохвалните есета, дето едни депутати от партия, обвинена в най-масово пазаруване на гласове, дето преди този момент върна хартиената бюлетина, не стопираха да бълват тия дни. Но няма. 

Мога да пиша за персоналния си преден опит с пощите. Но няма. 

Мога да пиша за персоналния си преден опит със здравната система. Но няма. 

Вместо това си харесах няколко бисера за шерване, доста по-забавни от каквото и да било, което можех аз да напиша. 

Първото ще би трябвало да го преведа, че е от непознат език, само че е тематично за прекаляващите с духовни практики, светено вино и златни Ролекси, които тази седмица са хедлайнери на фестивала за народняшка обич:

„ Ирония е духовник да желае паричното ти подаяние, с цел да оправи проблемите на църквата, а да те поучава ти да се молиш, с цел да решиш своите “. (The Other 89%)
______________

С малко по-сериозен звук (макар съгласно мен Територията да е в паралелна галактика, където нищо съществено не се е случвало от съвсем век):

„ Бойко Борисов, през вчерашния ден: Парламентарна процедура е първата политическа мощ да има ръководител на Народното събрание и всичко друго е неприемливо.

Слави Трифонов, през вчерашния ден: Парламентарна процедура е първата политическа мощ да има ръководител на Народното събрание и всичко друго е неприемливо.

Точно преди две години, 45-о Народно събрание:

ГЕРБ - първа политическа мощ, 75 депутати.
ИТН - втора политическа мощ, 51 депутати.

За Председател на Народното събрание е определена Ива Митева от Има Такъв Народ. На 15.04.2021 година

Само подсещам. Не беше чак толкоз от дълго време.
Спокоен ден! “



 

_________________

ВЕ-ЛИ-КО:

Виктор Николаев преди малко даде практично решение на рецесията с председателския избор. Цитирам: 

„ Веждичката се обръща с тил към залата и мята букет… “



 

___________________

И моя персонален любимец: мъж на депутатка чака пай работен ден…

„ Как отива една българска жена на работа за първи ден? Мъжът ѝ я изпраща уместно, както всякога, с менче.

“Толкова постоянно не съм го употребил това менче в никакъв случай ” означи с неодобрение, а аз внимавах по стълбите да не се пребия, че предишния път се подхлъзнах.

Долу на вратата се сетих, че съм си не запомнила персоналната карта. Качвам се назад, влизам у дома, той си пие кафето, поглежда ме и вика:

“Какво стана? Разпуснаха ли ви към този момент? ”

Много смешно  sad



 

_____________ 

Гласоподаватели изясняват образно по какъв начин няма смисъл да се гласоподава, тъй като в тая страна нищо не може да се оправи и никой не може и крачка напред да направи. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР