Естер ЛедецкаСнимка: Би Би СиЧехкинята Естер Ледецка е новата олимпийска

...
Естер ЛедецкаСнимка: Би Би СиЧехкинята Естер Ледецка е новата олимпийска
Коментари Харесай

Чешка сноубордистка с шокиращо злато на ски

Естер Ледецка
Снимка: Би Би Си

Чехкинята Естер Ледецка е новата олимпийска шампионка в дисциплината супергигантски слалом, оповестиха организациите. Тя сервира една от най-големите изненади в цялата история на алпийските ски и сграбчи купата с време 1:21.12 минути, изпреварвайки единствено със стотна от секундата Ана Фенингер Файт от Австрия, която към този момент приемаше поздравления за първото място. 22-годишната Ледецка се спусна с №26 и никой не предполагаше на какво е способна. Тя обаче направи надпреварата на живота си и макар дребната неточност, която позволи преди финала, съумя да изпревари Файт. Австрийката беше доста покрай това да стане първата, която печели дисциплината на две следващи олимпиади, само че трябваше да се задоволи със сребърния орден. Бронзът остана за Тина Вайратер, а огромната любимка Линдзи Вон приключи едвам шеста. Американската звезда започва първа и направи няколко неточности по трасето, които я изхвърлиха от борбата за медалите. Пред нея приключиха още Лара Гут от Швейцария и Йохана Шнарф от Италия.
След като финишира, Ледецка дълго не можа да повярва на протичащото се. Още по-любопитното е, че тя ще взе участие в Пьонгчанг и в сноуборд надпреварите. Само преди няколко седмици родената в Прага Естер завоюва старта за Световната купа в паралелния слалом, извършен в Банско. " До през днешния ден си мислех, че съм по-добра в сноуборда ", сподели към този момент олимпийската шампионка Ледецка. " Останалите девойки не желаеха да рискуват, несъмнено са били под голямо напрежение. А аз просто желаех да направя най-хубавото си съревнование ", сподели тя. Друг забавен факт е, че Ледецка, която няма по-добро класиране от 29-о място в кариерата си, се състезава със ските на Микаела Шифрин, които взела назаем, откакто американката реши да пропусне супергигантския слалом.
Една от фаворитките в дисциплината Линдзи Вон, която остана едвам шеста, също не можеше да повярва на случилото се. " Наистина е шокиращо. Иска ми се да владея нейната атлетичност и да прескачам от спорт на спорт. По време на олимпийски игри се случват доста странни неща ", показа Вон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР