Еспаньол и Барселона завършиха 2:2 в каталунското дерби от 24-тия

...
Еспаньол и Барселона завършиха 2:2 в каталунското дерби от 24-тия
Коментари Харесай

Гол в продължението спаси Барса срещу Еспаньол

Еспаньол и Барселона приключиха 2:2 в каталунското дерби от 24-тия кръг на Ла Лига. Гостите поведоха с гол на Педри още във втората минута. Еспаньол обаче стигна до цялостния поврат в резултата, откакто точни бяха Сержи Дардер и Раул де Томас. В воин за „ блаугранас “ се трансформира резервата Люк де Йонг, който вкара надълбоко в добавеното време и им донесе точката.

Освен голове, дербито предложи страсти и напрежение. Малко преди попадението на Де Йонг Жера Пике и Нико Меламет не сдържаха нервите си. Двамата си заслужиха червени картони и двата тима завършиха мача с 10 души.

След последния съдийски сигнал червен картон беше показан и на Ману Морланес.

След ремито Барселона е на четвъртото място в класирането с актив от 39 точки, до момента в който Еспаньол е 13-и с 28.

Барселона влезе в мача решително и в 76-ата секунда повече. Жорди Алба получи отляво. Крайният защитник центрира в наказателното поле, където непокрит беше оставен Педри. От близко разстояние младокът с лекост преодоля Диего Лопес.

Последва домашен напън, който не докара до съществени рискове за вратата на Марк-Андре тер Стеген. В 14-ата минута Адама Траоре проби в наказателното поле и насочи удар, който бе неакуратен.

В 37-ата минута Адама още веднъж се измъкна от отбраната на Еспаньол. Този път Лопес беше заставен да се намесва. Опитният пазач съумя с рамо да отклони мощния шут на крилото на Барса.

Само три минути по-късно домакините възвърнаха равенството. Раул де Томас откри Сержи Дардер, който с прекрасен удар от границата на наказателното поле матира Тер Стеген за 1:1.

В 56-ата минута Гави съумя да се пребори с Алейш Видал в наказателното поле и технично трансферира Диего Лопес. Радостта на „ блаугранас “ обаче не търпя дълго, тъй като попадението не беше зачетено поради засада на Френки де Йонг. Наложи се намесата на ВАР, с цел да бъде открито нарушаването на футболния устав.

Еспаньол съумя да вкара втори гол и стигна до цялостния поврат в резултата в 64-тата минута. Дардер изведе Де Томас самичък против Тер Стеген. Той резервира самообладание и преодоля вратаря.

В 67-ата минута Педри си освободи пространство за изстрел, само че прати топката право в ръцете на Лопес.

Старши треньорът на Барса Шави Ернандес направи няколко промени в опит да освежи офанзивата. Той смени и схемата на игра, само че това не даде незабавен резултат.

В продължението на дуела съществени искри прехвърчаха сред Жерар Пике и Нико Меламет. Централният защитник на Барселона си изпусна нервите и удари във врата своя съперник. Той не му потърси сметка и последва препирня. Главният арбитър сподели жълт картон на Меламет. Двамата играчи обаче не се кротна и в последна сметка бяха изгонени с червени картони.

Секунди преди последния съдийски сигнал Барселона отърва кожата и стигна до точката. Адама Траоре получи отдясно. Той центрира в наказателното поле, където съвършена позиция беше заел резервата Люк де Йонг. Нидерландският нападател се извиси над всички и с глава заби топката в мрежата за крайното 2:2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР