ешкият премиер отхвърли в четвъртък най-новите планове на ЕС за

...
ешкият премиер отхвърли в четвъртък най-новите планове на ЕС за
Коментари Харесай

Чехия нанася удар в сърцето на ЕС

ешкият министър председател отхвърли в четвъртък най-новите проекти на Европейски Съюз за работа с мигранти и понижаване на въглеродните излъчвания преди срещата с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

"Имам огромен проблем с това ", сподели министър-председателят Андрей Бабиш по отношение на проекта за миграция, преди да напусне Прага, с цел да се срещне с Фон дер Лайен и неговите маджарски и полски сътрудници.



Трите някогашни комунистически централноевропейски страни дружно със Словакия съставляват така наречен Вишеградска група.

И четирите страни гневно отхвърлиха предходния проект, учреден на квоти в Европейски Съюз за разпределение на мигранти в целия блок, и всички те се придържат към въглищата като главен източник на сила.

В сряда Европейската комисия предложи по-строг граничен надзор и рационализирани процедури за експулсиране на отхвърлени лица, търсещи леговище, според "Новия пакт за миграцията и убежището ".



"На пръв взор наподобява, че Европейската комисия към момента не е схванала, че с цел да спрем незаконната миграция, би трябвало да спрем незаконните мигранти, когато дойдат на европейска земя, " сподели Бабиш.

Милиардерът популист също отхвърли предлагането страните, които не желаят да одобряват мигранти, да подсигуряват тяхното репатриране.

"Това е фундаментално нелепост, тъй като в случай че не приемем мигранти, не можем да ги върнем ", сподели Бабиш.

Той също по този начин разкритикува проекта на Европейски Съюз за чисти нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година, разгласен предходната седмица и към този момент отритнат от Полша.

"Това предложение е безусловно нереалистично за Чешката република, ние не сме в положение да го осъществим ", сподели Бабиш.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР