Есента и зимата са труден период за нашето здраве. Промените

...
Есента и зимата са труден период за нашето здраве. Промените
Коментари Харесай

Как да поддържаме здрав имунитет в зимния сезон

Есента и зимата са сложен интервал за нашето здраве. Промените във времето постоянно предизвикват настинки, вирусни болести и общо намаляване на имунитета. В резултат на това можем да се сблъскаме със загуба на сила, незаинтересованост и даже меланхолия. Как да подсилим тялото през есента и да поддържаме здрав имунитет в зимния сезон, вижте в този момент някои научни и национални подходи.

Как действа имунитетът?

Имунната система е комплекс от комплицирани взаимовръзки сред кръвта, костите и костния мозък, тъканите и вътрешните органи. Всички те са ориентирани към отбрана на организма от нездравословни патогени (бактерии и вируси) и други неинфекциозни резултати (например рак).
Закуската, която е пагубна за имунитета
Когато става дума за подсилване на имунната система, би трябвало да се вземат поради доста фактори едновременно – задоволително сън, понижава...
Прочети повече
Имунитетът може да се преглежда като огромен симфоничен оркестър. За да звучи красиво музиката, всички музиканти би трябвало да свирят хармонично, в един и същи темп, водени от едни и същи партитури. Веднага щом някой стартира да основава подправени тонове, да изостава или се разсейва, резултатът към този момент не е толкоз впечатляващ.

Защо може да съществува нередовност в имунната система?

Неизвестено е! Това е толкоз комплицирана система, че до момента нито едно изследване не е съумяло да разпознава обективните аргументи за намаляването на имунитета у животни или хора. Всяка смяна във вътрешното действие или метода на живот може да бъде причина за утежняване на имунния отговор. Това може да не е - самият организъм. Имунитета може да понижи, заради доста и незнайни аргументи.

Как да подсилим имунната система?
5 храни, които потвърдено покачват ИМУНИТЕТА
През зимните месеци най-осезаемо би трябвало да се замисляме за храните, които консумираме и сервира на трапезата си. Важно е в менюто ни...
Прочети повече
Разнообразие от хранителни добавки, медикаменти, качествена и здравословна храна и билкови медикаменти дават обещание да покачат имунитета. Рекламите на артикули, дават обещание да приготвят тялото за студения сезон. Те даже са изключително натрапчиви през есента. От позиция на науката, обаче всичко това звучи безсмислено. И до ден-днешен, не е известно по какъв начин да се усили броят на имунните кафези в тялото и дали е потребно като цяло това. Имунната система включва голям брой разнообразни кафези, които реагират на милиони вируси и бактерии по разнообразни способи.

Какви кафези би трябвало да се задействат и какъв брой му би трябвало на тялото в дадена обстановка?

Лекарите към момента не са намерили отговорите на тези въпроси. В резултат на това всевъзможни обещания дадени от производителите за подсилване на имунитета не са нищо повече от маркетинг.

Наред с това не е известно дали метод на живот, хранене, стрес и други външни фактори въздействат на имунитета. И въпреки всичко верният и здравословен метод на живот като цяло несъмнено усъвършенства качеството на живот и усъвършенства имунитета.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР