Есента е леко скучен сезон – както за автомобила, така

...
Есента е леко скучен сезон – както за автомобила, така
Коментари Харесай

Много важно за шофьорите: Ето какво не трябва да правите с колата си през есента

Есента е леко отегчителен сезон – както за автомобила, по този начин и за неговия притежател. За да избегнете бъдещи неприятности, би трябвало да помислите авансово за подготовката на колата ви за идното захлаждане. Основното, което би трябвало да запомните е, че някои процедури са противопоказни. 

Забравете за миенето на двигателното поделение  

Обикновено тази процедура се прави през топлия сезон, защото през есента има късмет двигателното поделение да не изсъхне. Влагата може да аргументи съществени вреди на мотора, окабеляването и електрониката, а отстраняването им ще ви коства доста пари.

Не подценявайте загряването на мотора  

Ако през лятото е задоволително да стартирате мотора и да потеглите, откакто изчакате оборотите да паднат, през есента е нужно повече самообладание. Моторното масло обича топлината, тъй че е добре моторът да загрее преди тръгване. И това би трябвало да става без да се подава непрестанно газ – нещо, което доста водачи вършат, с цел да спестят време. 

По-рядко миене на каросерията

Що се отнася до каросерията, не се предлага тя да се мие, когато температурата на открито стартира да пада, написа expert.bg. В този случай има риск уплътненията да замръзнат, като от това са застрашени даже вратите, багажника и люка на резервоара за гориво. Да, и боята страда още повече. Това не се отнася за притежателите на коли, които съхраняват колите си в отопляем гараж или под земята паркинг.

Избягвайте полирането

Експертите също поучават да не се полира каросерията в очакване на студено време. Не всяка паста е в положение да издържи на внезапни температурни промени и постоянно просто лежи неравномерно върху покритието и бързо губи защитните си свойства. Технологиите напредват и автомобилната химия също се е развила, само че преди да купите лак или да поръчате процедура в център за елементи, най-добре прочетете инструкциите за използването му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР