Есента е идеалният момент за подсилване на защитните сили на

...
Есента е идеалният момент за подсилване на защитните сили на
Коментари Харесай

Сега е моментът да подсилите имунитета си

Есента е идеалният миг за укрепване на защитните сили на организма, тъй като след нея идва зимата с нейните типични неразположения и е добре да сте готови за тях.
Имунитетът е естествената отбрана на тялото против външните „ агресори ”. Патогенните микроорганизми се възползват от всеки спад на виталните сили на организма, с цел да се развъждат интензивно, и това предизвиква заболяванията. За благополучие, тялото има оръжия против тях.
 
Какво води до намаляване на имунитета?
Лошо хранене
Неправилният количествен и първокласен баланс на храната, както и прекомерната консумация на подготвени индустриални храни водят до дефицит на витамини и минерали.
Излагане на токсични субстанции и замърсители на въздуха
Сред тях най-вредни са химичните съставки на цигарения пушек и тежките метали.

 
Прекалена приложимост на медикаменти
Голямото количество антибиотици, кортикоиди и противовъзпалителни лекарства отслабват отбраната на организма.

 
Стрес и дефицит на сън
Тялото и душeвността имат потребност от отмора. Когато тя е незадоволителна или некачествена, вратата за вирусите е отворена.

 
Намалена отбрана? По какво да познаете? Упорита отмалялост Повтарящи се инфекции По-продължително зарастване на рани
 
Пробиотиците подкрепят отбраната на организма
Това са живи микроорганизми, способни да окажат благоприятен резултат върху чревната екосистема. Те усъвършенстват храносмилането и усвояването на питателните субстанции, вземат участие в синтеза на витамини от група В, възвръщат естествената чревна флора след банкет на антибиотици и други медикаменти.

Изборът на пробиотици е сложен, тъй като в аптеките се продават разнообразни типове и комбинации. Те са ефикасни, когато:
могат да устоят на киселинността в стомаха съдържат висока централизация от живи и устойчиви бактерии понасят се добре от организма създават противомикробни субстанции.
Продължителността на живота на пробиотиците в червата зависи от тяхната дарба да се задържат по чревната стена. Тя стига най-вече за няколко дни, заради което е належащо приемът да бъде постоянен.
Имуностимулиращи растения
 
Ехинацея
Тази билка е била употребена от индианците против многочислени неразположения. Тя има противовирусни свойства и защищава от инфекции на дихателната система. Използва се превантивно и за лекуване под формата чай, смес или мас.
Женшен
Той е сполучлив против отмалялост и стрес, само че също така подтиква имунитета, като усилва размножаването на защитните кафези в организма. Препоръчва се приемът му в продължение на един месец през есента или за възобновяване на организма след заболяване.

 
Родиола
Корените й се употребяват обичайно в Русия и скандинавските страни за повишение на физическите сили, против отмалялост и някои инфекции. Екстрактът от родиола се приема заран и на обяд преди хранене в продължение на 15-20 дни.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР