iPhone 15 може да има по-бързо зареждане

...
Есенното пускане на продукта на Apple през следващия месец почти
Коментари Харесай

Есенното пускане на продукта на Apple през следващия месец почти сигурно ще включва нов iPhone, а слуховете казват, че може да включва по-бързо зареждане.

Според 9to5Mac, технологичен блог със солиден опит в слуховете на Apple, следващият iPhone ще премине от порта за зареждане Lightning на Apple към по-разпространения USB-C и поне някои модели ще поддържат по-бързи скорости на зареждане.

Блогът цитира анонимни източници от индустрията и Apple не отговори на искането на CNN за коментар.

iPhone 15 може да бъде съвместим с 35-ватово зарядно устройство, което позволява на устройството да се зарежда по-бързо. Apple препоръчва на потребителите на iPhone 14 Pro и Pro Max да избягват зареждане с кабелни зарядни устройства над 27 вата, а потребителите на iPhone 14 ограничават своите зарядни устройства до 20 вата. 20-ватово зарядно може да захрани напълно iPhone 14 за един час. Скоростта на зареждане на 35-ватовото зарядно устройство е неясна, когато се използва със серията iPhone 15.

Важно е да не свързвате iPhone със зарядни устройства, надвишаващи препоръчителната мощност, тъй като излишната мощност може да прегрее телефона и да повреди батерията.

Дори при 35 вата, iPhone 15 пак ще бъде значително по-бавен за зареждане от водещите конкурентни модели като серията Galaxy S23 на Samsung – телефони, способни да предоставят „супер бързо зареждане“ със специални 45-ватови зарядни устройства.

Въпреки че Apple изостана в играта за зареждане, нейните продукти все още могат да се похвалят с впечатляващ живот на батерията. През март 9to5Mac извърши тестове на батерията на S23 Ultra и iPhone 14 Pro Max и установи, че последният е победил. Докато S23 Ultra има по-голям капацитет на батерията, той издържа 27 часа и 6 минути, докато колегата му от Apple издържа още 38 минути, преди да умре.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР