Есенно-зимният период обикновено е свързан с красиви природни пейзажи, семейни

...
Есенно-зимният период обикновено е свързан с красиви природни пейзажи, семейни
Коментари Харесай

5 чая, които ще ви облекчат при силна кашлица

Есенно-зимният интервал нормално е обвързван с красиви естествени пейзажи, фамилни празници, само че и с интервала на вирусите. Болките в ставите и гърлото, опадналостта и кашлицата, другите неразположения може да ни изтезават за доста дълъг интервал.

Всички знаем какъв брой потребни са чайовете и че могат да оказват помощ за усилването на имунната ни система и облекчение на кашлицата. Нека в тази публикация ви разкажем за пет от най-известните.

Джинджифилов чай

Джинджифилът се употребява от дълго време в Китай и Индия като средство, което работи естествено и облекчава доста неразположения. Чудесен способ при неразположения като гадене, газове в стомаха, болки в мускулите. Джинджифилът има антибактериални свойства и спомага кашлицата да бъде облекчена. Чаят от него оказва помощ дихателните пътища да се изчистят и понижава възпаленията в гърлото, повишавайки имунитета.

Чаят от мащерка

Този чай е доста добър за подтискане на кашлицата и проблеми с бронхите, при грип и простуда. Ако приготвите мащерката под формата на чай, това ще ви помогне да се вършиме с острия бронхит. Също по този начин има антиоксидантни свойства и въздейства позитивно на здравето на сърцето,и мозъка, ускорява имунитета, бори се с главоболието и болките в мускулите.

Чаят от лайка

Лайката е една от най-полезните билки, които е добре да одобряваме, в случай че сме настинали. Ако консумираме чай от лайка, това ще спомогне да намелеят болката и възпалениеята в гърдите и гърлото, действайки отхрачващо. Този чай е доста добър при храносмилателни проблеми, главоболие и мигрена, подобрявайки съня ни и засилвайки имунитета.

Чаят от ехинацея

Ехинацеята е известна с това, че е чудесна билка, която покачва силите на организма ни, в случай че страдаме от вирусни простуди и отлично облекчава кашлицата. Според проучвания на доктори тя работи удобно за суха и влажна кашлица, която спомага отчистването на дихателните пътища. Ехинацеята оказва помощ и за пречистването на лимфната система и кръвта.

Чаят от хибискус

Хибискусът е с доста приятни вкусови качества, прекрасен цвят, а чаят от него облекчава кашлицата и настинката, заради това, че съдържа в съсредоточено количество витамин С. Консумирането на този чай оказва помощ при балансирането на кръвното и холестерола и се счита, че рискът от камъни в бъбреците понижава.

Народни средства за суха и влажна  кашлица

1) Приготвяне на запарка от живовляк при суха кашлица.

1 супена лъжица сухи листа от живовляк в 1 чаша вряща вода. Изчакайте запарката да стане подготвена и отцедете. Приемайте по 1 супена лъжица 4 пъти дневно 20 минути преди хранене. Може да помогне при пристъпи на суха кашлица.

2) Приготвяне на чай за влажна кашлица от иглика.

Вземете 1 ч.л. изсъхнал корен от иглика. Залейте с чаша вряла вода. Оставете да ври за 5 минути. Прецедете. Помага за облекчение на мокра кашлица. Можете да пиете 2-3 чаши дневно при кашлица с храчки. Пийте чая парещ. Добре е да добавите лъжица мед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР