Есенната военна повинност в Русия ще започне на 1 ноември,

...
Есенната военна повинност в Русия ще започне на 1 ноември,
Коментари Харесай

Проблеми в плана! Русия отлага с месец кампанията за военната повинност

Есенната военна тегоба в Русия ще стартира на 1 ноември, а не на 1 октомври, както нормално. " Сега службите за регистрация и записване в армията са мощно претрупани заради частичната готовност.

" За да се избегне задълбочаването на това претоварване, беше взето това решение да се разделят потоците от мобилизирани и наборни военнослужещи ", съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

Владимир Путин подписа указа за постоянната военна тегоба на 30 септември. Според документа ще бъдат призовани 120 хиляди души, което е със 7,5 хиляди по-малко, в сравнение с през 2021 година

Мобилизация, частична съгласно формалните поръчки, в Русия е оповестена от 21 септември т.г. На готовност не подлежат наборните военнослужещи или хората, които не са отбили военната си работа. Въпреки това наборните военнослужещи, които са служили, могат неотложно да бъдат мобилизирани от запаса.

Непосредствено откакто Русия стартира нашествието си в Украйна, Владимир Путин съобщи, че всички цели на " специфичната военна интервенция " ще бъдат реализирани от военнослужещи на контракт, а наборни бойци няма да бъдат изпращани в Украйна. Въпреки това, откакто на 30 септември Кремъл разгласи самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и областите Запорожие и Херсон за съветска територия, съветското командване не може да попречи на изпращането на наборни бойци и там.

Подобни промени и решения разумно взима и другата страна във войната. Украинският президент Володимир Зеленски отсрочи демобилизацията на военнослужещите и анулира есенната акция по военна тегоба. Указ за това е оповестен на уеб страницата на украинския президент Володимир Зеленски.

Украйна няма да организира есенната наборна работа, само че демобилизацията на наборниците, които са изслужили периодите си за наборна работа, се отсрочва. Съгласно указа уволнението ще бъде отсрочено за период " не по-рано от оповестяването на демобилизацията в сходство с откритата процедура ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР