Есенна магия за радост на всичкиКучешки маратон огласи Бохотската гора

...
Есенна магия за радост на всичкиКучешки маратон огласи Бохотската гора
Коментари Харесай

Кучешки маратон огласи Бохотската гора

Есенна магия за наслада на всички

Кучешки маратон огласи Бохотската гора край Плевен този уикенд. Четириногите спортисти и стопаните им се впуснаха в конкуренция два следващи дни. Трасето бе малко над 3 км, което тимовете трябваше да изминат за минимално време и по този начин да допринесат за развиването на работните качества на кучетата.
 Ивайло Петров мина трасето с колело, дружно с пухкавата двойка сибирци Бела и Аксел.  Малката Ану взе участие за пръв път в сериозната и тежка дисциплинираност “Скутер ”, дружно със собственичката си Вероника Ангелова, и потвърди, че е наследила положителни гени от родителите си - сертифицираните работни кучета Вук и Трули.  Ивелин Тодоров, маршал на събитието, следеше за времената на участниците и реда на стартовете.  Децата се забавляваха ужасно и получиха доста награди.  58-6  Велин Живков показва “Каникрос ” с две кучета. Екипът му даде най-хубаво време измежду бегачите.
Резултатът от двата старта се сумира и образува крайното време, съгласно което се прави и класирането, обясниха пред “Труд ” стопаните на родословни сибирски хъскита. За тях маратонът е значим, тъй като имат работна порода, която е селектирана като впрегатна и нейните представители би трябвало да могат да извършват предназначението си. “По същия метод както теглят шейните на север, по този начин и тук теглят, само че колела или скутери, защото към момента сняг няма ”, обясниха още участниците в селекционно-развъдното мероприятие за впреганти кучета под егидата на БРФК.

За тяхна наслада бяха уцелили точното време. Гората бе обагрена в прелестни есенни шарки, които направиха прекарването приказно.

Домакините бяха приготвили домашни сладкиши, баница, чай и жив шоколад, които да поддържат участниците и да държат усмивките им още по-широки. След като се поддържаха, те се приготвиха за старта в общо 8 дисциплини.

Първи по трасето минаха спортистите с велосипед, на който се впрегнати по едно или две кучета или по този начин наречената категория “Байкджоринг ”. След тях по горската пътека потеглиха скутерите, а след тях бегачите – мъже, дами и деца в категорията “Каникрос ”.

Илиян Дилов, чиновник на Национална агенция за приходите, пред “Труд ”:

Иска ни се идващия път да има и шейни

Мероприятието с впрегатни кучета бе посетено и от екип на Национална агенция за приходите – Плевен. Данъчните чиновници се убедиха, че спортът с кучета има бъдеще у нас и даже предложиха идващия път наложително да бъдат включени шейни.
След инспекцията си, те останаха да гледат финалите на участниците. “За пръв път сме на такава инспекция. Според нас би трябвало наложително да се включи и изтегляне на шейни на сняг, тъй като усещанията ни са, че хъскитата теглят шейни на сняг. Много ни се желае това да го забележим онлайн ”, уточни с усмивка пред “Труд ” Илиян Дилов, чиновник на Национална агенция за приходите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР