Есен е и време за порция ароматни, вкусни и много

...
Есен е и време за порция ароматни, вкусни и много
Коментари Харесай

Магията на печените кестени - супер ползи за здравето

Есен е и време за порция ароматни, вкусни и доста потребни, печени кестени. Въпреки дребния си размер, те са цялостни с разнообразни хранителни субстанции. Една порция обезпечава: единствено 206 калории, само че протеин, фибри, витамините B3, B5, B6, С, К, фосфор, магнезий, тиамин, фолиева киселина, калий.

Кестените съдържат и огромно многообразие от антиоксиданти, които са значими за здравето. Някои от тях даже могат да оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести, понижаване на инсулиновата устойчивост и угнетяване на растежа и разпространяването на тумори.

С тези скъпоценни есенни блага може да подобрите и контрола на кръвната си захар.

Въпреки че са с по-високо наличие на въглехидрати от множеството ядки, те са добър източник на фибри, които пък от своя страна помогат за попречване на скоковете на кръвната захар.

Ако похапвате умерено от тях, те могат да ви оказват помощ и в битката с килограмите, защото преди всичко съдържат доста малко калории и мазнини.

Високият % фибри, които съдържат, може да ви донесе чувството, че сте сити за по-дълго време.

Освен това изследвания демонстрират, че високият банкет на фибри може да усили производството на хормони, които оказват помощ за ограничение на апетита.

И не на последно място - кестените са освен здравословни, само че и вкусни, и лесни за прибавяне към вашата диета. Те имат леко сладостен усет и мека, само че в същото време и твърда текстура.

Приготвят се елементарно. Можете да ги печете във фурната върху лист за печене за 20–30 минути при 200°. Като опция можете да сварите кестените в тенджера с вода. Но и при двете приготвяния не забравяйте да ги пробиете.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР