ЕС започна разследване срещу предполагаемо тайно споразумение между големите германски

...
ЕС започна разследване срещу предполагаемо тайно споразумение между големите германски
Коментари Харесай

ЕС разследва тайно споразумение между големите германски производители на коли

ЕС стартира следствие против хипотетично скрито съглашение сред огромните немски производители на коли. То е обвързвано с огромния скандал с подправянето на резултатите за замърсяването на въздуха, което колите предизвикват.

Комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер съобщи, че БМВ, Даймлер и Фолксваген са обвинени в съгласяване да „ не се състезават в основаването и използването ” на системи срещу замърсяването на въздуха за бензинови и дизелови пътнически коли.

„ Ако това бъде потвърдено, този скрит план лишава опцията на клиентите да си закупят по-малко замърсяващи коли, без значение от технологията, която е налична в заводите ”, съобщи Вестагер.

Разследването стартира преди три години единствено ден, след шокиращото разобличаване в Съединени американски щати, че Фолксваген е конфигурирал програмен продукт в милиони от своите дизелови коли, с цел да успее да измами теста за замърсяване на въздуха.

От европейската комисия обявиха, че следствието е работело с доказателства от срещи и съглашения на група наречена „ кръга на петте ”- БМВ, Даймлер, Фолксваген, и две от дъщерните компании на компанията Ауди и Порше. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР