ЕС си постави за цел да се справи с нарастващите

...
ЕС си постави за цел да се справи с нарастващите
Коментари Харесай

ЕС ще се бори с руското влияние чрез продоволствена дипломация

ЕС си сложи за цел да се оправи с възходящите цени на пшеницата и торовете и упования дефицит на Балканите, Северна Африка и Близкия изток с " продоволствена дипломация " , с цел да се опълчи на разказа на Русия за въздействието на войната в Украйна, настояват дипломати и чиновници на Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Продоволствената неустановеност провокира " неодобрение " в уязвимите страни в тези райони, до момента в който Москва показва рецесията като последица от западните наказания против Русия , сподели посланик от Европейския съюз.

Това съставлява евентуална опасност за въздействието на Европейски Съюз, сподели дипломатът, с която блокът възнамерява да се оправи с " дипломация за храни и борба на разкази ".

Президентът Владимир Путин, че глобите на Запада против Русия са провокирали световна продоволствена рецесия и спираловидно повишаване на цените на силата.

Съседите на Европейски Съюз, изключително Египет и Ливан, са мощно подвластни от доставките на пшеница и торове от Украйна и Русия. Те са изправени пред скок на цените след след съветската инвазия в Украйна.

" Не можем да поемем риска да загубим района ", прибавя различен европейски посланик.

27-членният блок също желае да ускори интернационалните старания за намаляване на въздействието на дефицита и дружно със Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации ще разгласи нови начинания във вторник.

Служители на Европейски Съюз споделят, че френски дипломати са обмислили основаването на световен механизъм за систематизиране на храни за по-бедните народи, до момента в който Унгария предложи да се усили селскостопанската продукция на Европейски Съюз посредством смяна на задачите си за климата.

Междувременно Организацията по издръжка и земеделие на Обединените народи (ФАО) обмисля инструмент за финансиране на импорт на храни, споделиха представители на Европейски Съюз.

Службата за външна активност на Европейски Съюз обаче съобщи, че съдействието с генералния шеф на ФАО Ку Донгю (от Китай) във връзка с световната продоволствена неустановеност е " предизвикателство " , демонстрира документ на Европейски Съюз, забелязан от Ройтерс, добавяйки, че Европейски Съюз упорства ФАО да работи бързо.

От ФАО нямат неотложен коментар по отношение на механизма за финансиране на доставките на храни или връзките на неговия шеф с Европейски Съюз.

В лист с рекомендации на уеб страницата на ФАО Ку споделя: " Страните, подвластни от вноса на храни от Русия и Украйна, би трябвало да търсят различни снабдители, с цел да поемат шока ".

Брюксел преглежда медиините акции на Русия по отношение на хранителната рецесия като дезинформация, сподели първият посланик, добавяйки, че Европейски Съюз не лимитира търговията с храни с Русия.

Санкциите на Европейски Съюз върху съветския експорт нормално не вклюват храни.
 Продоволствена рецесия заплашва света
Продоволствена рецесия заплашва света

Все повече страни лимитират износа

Русия също по този начин затруднява Украйна да доставя селскостопански артикули, като нападна пристанища и, сподели висшият представител за външната политика и политиката на сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел в понеделник в коридорите на срещата на министрите на външните работи на Европейски Съюз.

И даже когато оборудванията за предпазване на пшеница са цялостни, Украйна не може да изнася заради дефицит на гориво , споделиха представители на Европейски Съюз.

Европейски Съюз се пробва да улесни износа на храни през Полша и поддържа доставката на гориво на украинските фермери, с цел да облекчи обстановката, споделиха публични лица.

Европейски Съюз също по този начин дава финансова поддръжка на най-уязвимите народи, като предходната седмица разгласи 225 милиона евро за помощ за Северна Африка и Близкия изток.

Близо половината от това ще бъде ориентирано към Египет, най-голямата страна в района, до момента в който Ливан, Йордания, Тунис, Мароко и Палестинската администрация ще получат незабавни средства в размер сред 15 и 25 милиона евро всяка.

Други 300 милиона евро поддръжка за селското стопанство би трябвало да бъдат предоставени на страните от Западните Балкани като част от постоянното финансиране от Европейски Съюз за района, като Сърбия се смята за проблем заради интензивните съветски връзки на управляващите там, споделиха представители на Европейски Съюз.
 РСМ чака пшеница от България и Сърбия на фона на опасения за локален дефицит
РСМ чака пшеница от България и Сърбия на фона на опасения за локален дефицит

В силозите има зърно за един месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР