ЕС ще съжалява за плана си за икономическа помощ за

...
ЕС ще съжалява за плана си за икономическа помощ за
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Европейската помощ от 18 милиона евро за Иран е голяма грешка

ЕС ще съжалява за проекта си за икономическа помощ за Иран, предизвести през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от ДПА.

Мисля, че да се дават пари на този режим в този миг е огромна неточност и това би трябвало да бъде прекъснато, сподели той във връзка решението на Европейския съюз ще отпусне на Иран 18 милиона евро като част от напъните за опазване на нуклеарното съглашение, откакто Съединени американски щати още веднъж вкараха наказания против Техеран.

" Къде ще отидат тези спомагателни пари? ", попита Нетаняху.

Няма да отидат за решение на проблемите с водата в Иран, няма да отидат за иранските водачи на камиони, добави той. Ще отидат за ракети и Революционната армия в Иран, Сирия и други места в Близкия изток, сподели Нетаняху.

Израелският министър председател направи този коментар по време на формалното си посещаване в Литва.
По-рано този месец Съединени американски щати вкараха още веднъж наказания, ориентирани против иранската финансова система, в това число иранските държавни покупки на американски долари, търговията със злато и пласирането на държавни облигации.

Втори кръг наказания се чакат през ноември, в това число ограничения, които да попречат на Иран да продава нефт.

Европейската комисия съобщи, че помощта й е за дребните и междинни предприятия, за екологични планове и за битка с наркоманията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР