ЕС ще предостави близо 300 милиарда евро, за да замени

...
ЕС ще предостави близо 300 милиарда евро, за да замени
Коментари Харесай

300 млрд. евро за скъсване с руските изкопаеми

ЕС ще даде близо 300 милиарда евро, с цел да размени съветските изкопаеми горива с доставки от други страни, с чисти източници на сила и за икономисване на сила. Това разгласи лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, представена от Би Би Си и БГНЕС. 72 милиарда евро ще бъдат предоставени като безплатни средства и  225 милиарда евро под формата на заеми, сподели още Фон дер Лайен.

Инвестициите ще включват 10 милиарда евро за газова инфраструктура, 2 милиарда евро за нефт, а останалите ще са за чиста сила, споделя фон дер Лайен. Комисията предлага делът на сила от възобновими източници до 2030 година да се вдигне от 40% на 45%.

Европейска комисия също по този начин предлага даването на 9 милиарда евро спомагателна помощ за Украйна тази година. Евролидерката сподели, че е време да се мисли за възобновяване на Украйна, когато войната завърши, добавяйки, че Европейски Съюз има „ стратегически интерес да управлява тези старания за възобновяване “, само че не би трябвало да бъде единствената страна в това начинание. „ Ето за какво ние предлагаме платформа за реорганизация като част от този проект, управителен взаимно от Украйна и Еврокомисията и сплотяващ държави-членки на Европейски Съюз, други двустранни или интернационалните донори и сътрудници ”, сподели тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР