ЕС създава нови регистри за борба с прането на пари,

...
ЕС създава нови регистри за борба с прането на пари,
Коментари Харесай

Европейския съюз създава нови регистри за борба с прането на пари

ЕС основава нови регистри за битка с прането на пари, сподели през днешния ден във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на полемика за цифровото бъдеще на Европа и ролята на цифровизацията за развиването и растежа на районите, в която взе участие и еврокомисарят Мария Габриел. Единият от регистрите ще демонстрира действителните притежатели на тръстове и интернационалните компании. Вторият указател ще е за благосъстоятелност на банкови сметки и сейфове в страните в Европейски Съюз.
Все повече в Европа се разяснява електронното правораздаване, сподели още Радев. По думите му България прави първите крачки в тази област. Той посочи, че в тази сфера от изключително значение ще бъде електронизацията на делата, което ще спре всевъзможни благоприятни условия за операции на доказателства или заличаване на документи.
След приемането на регламента за отбрана на персоналните данни сега в страните текат договаряния за приемане на подобен и за конфиденциалността на връзките ни, сподели Мария Габриел. По думите й концепцията е хората, ползващи безвъзмездни приложения за известия и позвънявания, да не бъдат подслушвани или записвани без тяхното единодушие.
По време на полемиката като акцент се очерта подготовката на учениците и младежите в областта на цифровизацията и цифровизация. Според еврокомисаря Мария Габриел от извънредно значение е първо да се обучат учителите. Емил Радев поддържа нейната позиция и добави, че новите технологии крият и опасности, изключително за децата, което би следвало да бъде приоритет при образованието на учениците. Габриел добави, че към този момент има проект за деяние за цифровото обучение и той планува подготовката на учениците да стартира от най-ранна възраст.
Варна е първият цифров иновационен хъб в България, сподели Габриел. Според нея за градовете, които са спечелили такива планове, се разкриват благоприятни условия за нови работни места и възстановяване и облекчение на живота на жителите. Целта е до 2020 година такива хъбове да има във всяка област на Европейски Съюз, като те ще имат връзка и между тях, заключи Габриел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР