ЕС отстоява позицията, че трябва да се върви с твърди

...
ЕС отстоява позицията, че трябва да се върви с твърди
Коментари Харесай

Атанас Михнев: Приемането на РСМ в ЕС не е обвързано с Плана

" Европейски Съюз отстоява позицията, че би трябвало да се върви с твърди стъпки към приемането на РСМ. Това не е обвързано с Плана за възобновяване и развиване. Може да се наблюдава позицията на България до 2020 година Ако погледнем европейските препоръки от 2020 година ще забележим забавно мнение от онлайн среща, че всички страни са се съгласили да стартират договарянията със Северна Македония, на нея е участвал министър председателят Бойко Борисов ".

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Атанас Михнев пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, е би било необичайно евроатлантическите сътрудници да упорстват толкоз, в случай че няма стихотворец ангажимент от България в предишното.

" Трябва да играем тази игра по правила и условия, заложени от предходно държавно управление. Нормално е да се търси нещо, което към този момент е било дадено. За да знаем има ли смяна в позицията на България, би трябвало да знаем каква е била тя преди. Работим в договаряния по 5 глави. Усещаме, че има прогрес и ще бъдат признати нашите претенции ", добави депутатът от " Продължаваме промяната ".

Михнев е уверен, че обединението е постоянна и различията по тематики, които не са заложени в съдружното съглашение, са нещо обикновено. Като тази дали да изпратим военна помощ на Украйна.

" Въпросът " Трябва ли да изпратим? " не е единственият, въпросът е " Искаме ли, можем ли "? Виждаме, че обществото е разграничено. Отменихме изключителната външна комисия, с цел да имаме време да проведем съществени диалози с съдружните сътрудници. Но би трябвало да отбележим и огромният триумф от през днешния ден с интервенцията за евакуацията на нашите моряци ", съобщи националният представител.

Той разяснява и раздора в обединението поради състезанието за нов шеф на Българска народна банка. Михнев е уверен, че гуверньорът би трябвало да бъде експерт, а не политическо предопределение.

" Политическото надви над експертното. Самият Гюров, който е мой учител, се отдръпна. С това си казахме, че отдръпваме политическите упоритости към тази институция. Амбициите би трябвало да бъдат експертни. Постът е доста провокационен предвид на идното през идващите години. Досегашните гуверньори са били политически оцветени ", съобщи депутатът.

И акцентира, че не биха подкрепили кандидатурата на Любомир Каримански поради замесването му в корупционен скандал.

" Ние не можем да кажем, че някой е направил нещо неприятно, само че подписът му е там. Това нас ни тормози. Към корупцията и чувството за такава би трябвало да сме непреклонни. Аз ги разбирам сътрудниците от " ИТН ". Когато си тръгнал с един кон в едно съревнование, е мъчно да кажеш, че различен кон е по-добър ", разяснява Михнев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР