ЕС обяви официална процедура за нарушение срещу платформата X на

...
ЕС обяви официална процедура за нарушение срещу платформата X на
Коментари Харесай

ЕС започва разследване за „незаконно съдържание“ срещу X на Илон Мъск за дезинформация за войната между Израел и Хамас

Европейски Съюз разгласи " публична процедура за нарушаване " против платформата X на Илън Мъск в понеделник, според закон, ориентиран против противозаконното онлайн наличие, след идентифициране на дезинформация, обвързвана с офанзивата на Хамас в Израел от 7 октомври.

Действието против компанията, известна преди като Twitter, е първото против огромна онлайн платформа, откогато Брюксел приложи Закона за цифровите услуги (DSA), широкообхватна част от законодателството на Европейския съюз, която ускорява отговорността на онлайн фирмите за модериране на наличие.

„ Днешното разкриване на публично произвеждане против X ясно демонстрира, че с DSA времето на огромните онлайн платформи, които се държат като че ли са „ прекомерно огромни, с цел да им пука “, сподели еврокомисарят Тиери, отговарящ за цифровото използване на блока Breton.

„ Сега ще стартираме задълбочено следствие на сходството на X със отговорностите на DSA по отношение на противодействието на разпространяването и разширението на нелегално съдържан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР