ЕС обяви необходимостта от подготовка за изборната победа на ТръмпЕвропейските

...
ЕС обяви необходимостта от подготовка за изборната победа на ТръмпЕвропейските
Коментари Харесай

В Европа заговориха за „подготовката“ за президентството на Тръмп

Европейски Съюз разгласи нуждата от подготовка за изборната победа на Тръмп

Европейските страни постепенно схващат евентуалните последствия от завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом през 2025 година, написа Марк Леонард, шеф на Европейския съвет за интернационалните връзки. През идващите шест месеца, сподели той, Европейски Съюз би трябвало да реши по какъв начин да се достави с нужните муниции, да усили финансирането си за защита и да поддържа Украйна при липса на помощ от Съединени американски щати.

Pravda.Ru разгласява превод на материала на ECFR. Мнението на създателя може да не съответствува с мнението на редакторите.

Чакането Конгресът на Съединени американски щати да одобри пакет от помощи за Украйна наподобява като безсмислено очакване. По време на скорошно посещаване във Вашингтон се срещнах със чиновници от администрацията на президента Джо Байдън, републикански сенатори, членове на Камарата на представителите и специалисти от разнообразни мозъчни тръстове. Всички те ме увериха, че е единствено въпрос на време Конгресът да утвърди законопроекта за в допълнение финансиране.

Някои спекулираха с това, че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън може да раздели пакета от помощи от 95 милиарда $ за Украйна и Израел на обособени елементи, до момента в който други чакаха той да бъде признат като един пакет, по множеството прогнози през април или май.

Тези уверения щяха да имат по-голяма тежест, в случай че сходни обещания не бяха направени през ноември, декември, януари и февруари. В допълнение към несигурността, републиканският представител Марджъри Тейлър Грийн подаде друго искане за оставката на представителя, което евентуално може да докара до напускането на Джонсън единствено шест месеца след отстраняването на неговия предходник Кевин Маккарти. Вътрешните битки сред републиканците биха могли да сковават политическата система на Съединени американски щати, към този момент подкопана от партийните разлики.

И всичко това се случва при президент - интернационалист, който се стреми да поддържа Украйна. Човек може единствено да си показа какво може да се случи, в случай че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп завоюва президентските избори през ноември.

Неотдавнашните изяви на Тръмп, в това число неговата 90-минутна рецензия на Конференцията за политическо деяние на консерваторите през февруари, подчертаха желанието му за отмъщение против лица, страни и институции, които счита, че са го онеправдали. Европейските членове на НАТО наподобява са на върха на този лист, което не предвещава нищо положително за европейската сигурност.

Желанието на Тръмп да приключи поддръжката на Съединени американски щати за Украйна надвишава отвращението му към продължителните военни спорове. Тръмп държи украинския президент Владимир Зеленски персонално виновен за първия му импийчмънт и смята доста водещи американски специалисти по Русия, даже тези, които са работили за него, като съучастници във фиаското.

Позицията на Тръмп във връзка с НАТО в някаква степен е също толкоз персонално обагрена, както се вижда от неотдавнашната му опасност да разреши на Русия да с държави-членки.

През последните три години, в подготовката за второто президентство на Тръмп, комплицирана идеологическа система се концентрира върху трансформирането на персоналните му недоволства в използвана политика. Ярък образец е Центърът за възобновяване на американската идея за „ спящото НАТО “, съгласно която Съединените щати ще поддържат нуклеарен чадър над Европа, само че ще изтеглят сухопътните войски от континента.

Разбира се, Тръмп не е първият президент на Съединени американски щати, който подлага на критика европейските съдружници на Америка, че не способстват задоволително за Алианса. Но предлагането за „ безучастие на НАТО “ надвишава елементарното „ шерване на тежестта “ и се застъпва за нова политика на „ прекачване на тежестта “, която приканва за прекачване на отговорността от Съединени американски щати към техните европейски съдружници.

Съгласно този проект европейски военачалник ще стане висш съюзнически командващ на НАТО в Европа, Съединени американски щати ще се ангажират да спрат разширението на НАТО, а американската войска ще пренасочи вниманието си от Европа основно към Китай.

Въпреки действителната опция за победа на Тръмп, европейските държавни управления се забавиха да признаят злокобните последствия от тази стратегия. Но до момента в който Украйна се бори да се отбрани, компликацията да се прекара законопроекта за в допълнение финансиране през Конгреса принуди политиците на Съединени американски щати да се изправят пред действителността.

Мнозина във Вашингтон са разочаровани от дейностите на украинските управляващи, изключително от неспособността на Зеленски да премине от досегашната офанзивна към отбранителна тактичност, както и нежеланието му да призове мъже под 27 години в армията.

Американските политици също наподобяват комплицирани от раздялите в Европа. Срещата на върха на Европейския съвет от предишния месец акцентира спорния темперамент на метода на Европейския съюз. Докато европейските държавни управления най-сетне се отнасят съществено към защитата и нейното финансиране, самовлюбените кавги - изключително сред Франция и Германия - не престават, като водачите показват удивителна липса на възприятие за неотложност.

През идващите шест месеца европейските страни би трябвало да решат по какъв начин да си обезпечат нужните муниции и да усилят финансирането за защитата си. Те също би трябвало да разработят проект за подсилване на позицията на Украйна, тъй като съветският президент надали ще договаря, в случай че счита, че Украйна е на ръба на провалянето и че нейните западни поддръжници губят увереност. Европейците, които в този момент упорстват за преустановяване на огъня, всъщност сами си вредят.

На този декор мнозина се притесняват, че изборите за Европейски парламент през юни могат да бъдат катализатор за световно изместване към крайната десница. Но скорошен отчет на Европейския съвет за интернационалните връзки допуска, че макар повишаването на известността на крайнодесните партии в изследванията на публичното мнение в цяла Европа, наклонността не е безусловно сигнал за появяването на световно придвижване в поддръжка на Тръмп. Дори в Унгария единствено 28% от интервюираните са споделили, че биха приветствали втори мандат на Тръмп.

Най-убедителният мотив, който главните европейски партии могат да бележит в навечерието на изборите, е незабавната потребност от геополитически насочен Европейски Съюз. Независимо от ориста на американския пакет от помощи, бъдещето на европейците би трябвало да се дефинира от техните лични изборни и политически процеси, а не от политическата динамичност в Америка. Това е единственият метод европейският политически спектакъл на парадокса да не се трансформира в същинска покруса.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41313Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед36340Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед76664Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед57447Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед21844Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед550715Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180493Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138984Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123979Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед77431Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев8411Вили, Вили, за какво премълчаваш и послъгваш за кмета Иван ИвановВасил Проданов8565Защо социализмът и лявото в Съюз на съветските социалистически републики и у нас се провалиха, а в Китай - не?  Румен Петков Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР