ЕС и САЩ възнамеряват да въведат още повече ограничения срещу

...
ЕС и САЩ възнамеряват да въведат още повече ограничения срещу
Коментари Харесай

Байдън и Фон дер Лайен: Предприемаме нови стъпки срещу поддръжници на руската инвазия

ЕС и Съединени американски щати имат намерение да вкарат още повече ограничавания против поддръжници на съветската инвазия в Украйна, обявиха председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представени от ДПА.

" Заедно подхващаме нови стъпки за взимане на прицел на трети страни по целия свят, с цел да прекъснем поддръжката за войната на Русия от всяко кътче на света, където тя бъде открита ", обявиха двамата водачи в изказване, оповестено след техните диалози във Вашингтон.

Специално внимание ще бъде отделено на предотвратяването на заобикалянето на глобите от страна на Русия, съобщи Фон дер Лайен по време на къса среща с медиите в Белия дом.

" Работим в синхрон, с цел да ограничим още повече приходите на Русия, като в същото време осигурим непрекъснати енергийни доставки за страните с нововъзникващи пазари и разрастващите се страни ", се споделя още в изказването, без да се показват съответни ограничения.

Байдън и Фон дер Лайен също по този начин не загатнаха съответно Китай, показва ДПА. Както Съединени американски щати, по този начин и Европейски Съюз обмислят да наложат наказания против Пекин, в случай че се удостовери, че страната поддържа Русия с оръжейни доставки.

Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари предходната година. В отговор на това Европейски Съюз, Съединени американски щати и редица други страни от Г-20, в това число Англия, постановиха серия от наказания против Москва.

Китай до момента не е осъдил нахлуването на Русия в Украйна.

След срещата си нощес Фон дер Лайен и Байдън оповестиха и началото на работата по съглашение за сериозно значимите първични материали , което да предотврати задълбочаването на разногласието сред Европейски Съюз и Съединени американски щати по отношение на дотациите за чисти технологии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР