ЕС и Азербайджан активизират диалога за увеличаване на газовите доставки

...
ЕС и Азербайджан активизират диалога за увеличаване на газовите доставки
Коментари Харесай

Европа и Азербайджан активизират газовия диалог

ЕС и Азербайджан засилват разговора за увеличение на газовите доставки за общността, съобщи в петък еврокомисарката по енергетика Кадри Симсън след диалозите в Баку с азербайджанския президент Илхам Алиев. " Двустранна среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Засилване на разговора за увеличение на доставките на газ и съдействие в региона на възобновимата сила и прехода към чиста сила ", написа тя в Twitter, представена от медиите.

Според нея договарянията в Баку са се трансформирали в " добра опция за разискване на партньорството на страните и методите за прогрес в енергийния бранш ". „ Искам също по този начин да благодаря на Азербайджан за напъните им да усилят доставките на газ за Европейски Съюз през Южния газов кулоар. Азербайджан направи крачка напред, потвърждавайки своята надеждност и чудесно партньорство “, добави тя.

Кадри Симсън прави две следващи визити в Азербайджан и Съединени американски щати, с цел да разиска спомагателни доставки на газ за Европейски Съюз. Миналата седмица Еврокомисията разгласи, че е засилила напъните си да разиска разширението на доставките на полутечен природен газ със страните сътрудници заради боязън от спиране на съветските доставки за Европа. Европейски Съюз се притеснява, че този вид е вероятен с въвеждането на нови наказания против Русия, които Брюксел приготвя при положение на война в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР