ЕС е готов да обсъди с Великобритания възможността за митнически

...
ЕС е готов да обсъди с Великобритания възможността за митнически
Коментари Харесай

ЕС е готов да обсъди митнически съюз с Великобритания след Брекзит

ЕС е подготвен да разиска с Англия опцията за митнически съюз след Брекзит, сподели основният договарящ на блока Мишел Барние, представен от " Политико ". Той бе на посещаване в Дъблин, където се срещна с ирландския министър председател Лио Варадкар преди утрешната основна среща, на която водачите на Европейски Съюз ще обсъдят в допълнение отсрочване на Брекзит.

Барние означи, че в случай че диалозите сред английския министър председател Тереза Мей и водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин стигнат до съглашение да се изиска митнически съюз с Европейски Съюз, Брюксел е подготвен да работи " бързо " за тази цел. " Много пъти преди съм казвал, че можем да бъдем доста по-амбициозни за бъдещите си връзки с Обединеното кралство, Политическата декларация дава опция за серия от резултати, в това число митнически съюз ", добави той.

Някои водачи от Европейски Съюз показаха запаси за даването на пролонгация без да има по-голяма изясненост от Лондон по какъв начин вероятно отсрочване би помогнало за намирането на консенсус.

Варадкар означи, че Ирландия е подготвена да бъде търпелива и е отворена за удължение на крайния период.

Двамата с Барние са разискали и последствията за Ирландия от възможен Брекзит без договорка. " Ако Обединеното кралство излезе от Европейски Съюз без договорка, позволете ми да бъда доста, доста явен, ние няма да обсъждаме нищо с Обединеното кралство, до момента в който няма съглашение за Ирландия и Северна Ирландия, както и за правата на жителите и финансовите отговорности ", акцентира Барние.

Миналата седмица Мей изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, в което желае отсрочване на Брекзит до 30 юни.

Повече за това какво значи " мек " Брекзит четете тук.

Повече за изгодите и проблемите за Англия от оставане в митническия съюз четете тук.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (556)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР