Ерлинг Холанд заяви, че не помни как е вкарал петте

...
Ерлинг Холанд заяви, че не помни как е вкарал петте
Коментари Харесай

Холанд за смяната си: Какво можех да направя?

Ерлинг Холанд съобщи, че не помни по какъв начин е вкарал петте гола във вратата на Република България Лайпциг за успеха със 7:0, която изведе Манчестър Сити до четвъртфиналите на Шампионската лига.

Норвежкият национал към този момент има 33 гола в Шампионска лига в кариерата си и усъвършенства върха на Килиан Мбапе като най-младият състезател, достигнал границата от 30 гола в шампионата.

Играчът бе заменен в 63-а минута от Гуардиола, което му попречи да стане първият с шест гола в един мач в Шампионска лига.

" Всичко е малко замъглено в главата ми ", сподели той пред BT Sport.

" Не помня головете. Спомням си единствено по какъв начин стрелях и не мислех. Толкова съм изтощен след празненствата. Не съм мислил, че ще вкарам доста попадения. Просто желаех да вкарам топката във вратата. Същото беше с втория гол, с третия, а и с всеки гол. Основното нещо е да мислиш бързо и да се опитваш да направиш вярното нещо в съответния миг. Голяма част от това е в главата ", сподели Холанд.

Холанд напусна играта в 63-ата минута, когато Гуардиола избра да смени основни играчи преди четвъртфинала за ФА Къп с Бърнли в събота. 22-годишният състезател призна, че би се радвал да остане и да преследва отбелязване на шести гол.

" Казах му, когато излязох, че бих желал да отбележа двоен хеттрик. Но какво можех да направя? ", сподели норвежецът.

Победата на Сити изравни предходния им най-хубав резултат в Шампионската лига, победа със 7:0 над Шалке през 2019 година и Холанд допусна, че идването му в клуба най-сетне може да им помогне да завоюват търсения трофей, който до момента им се изплъзваше.

" Да вкараме седем гола в този шампионат е необикновено чувство. Клубът желае да завоюва Шампионската лига. Сити завоюва Висшата лига четири пъти през последните пет години. Не ме привлякоха да спечелим Висшата лига, те знаят по какъв начин да го създадат и без мен. Тук съм за Шампионска лига ", сподели Холанд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР