ериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин

...
ериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин
Коментари Харесай

Картината Иван Грозни убива сина си увредена от вандал

ериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин "Иван Грозни убива сина си " след нахлуване на варварин в Третяковската изложба, оповестява ТАСС.
Платното е било пробито на три места в централната част, където е изобразен царският наследник. В резултат на нанесените удари дебелото стъкло, което пази картината от температурните съмнения, е било разрушено. То е пробило канавата. При рухването на стъклото мощно е потърпевша и авторската рамка на творбата. По щастлива случайност най-ценното в картината - изображенията на лицата на царя и на сина му не са потърпевши.
Вандалът е бил арестуван и по-късно предаден на правоохранителните органи. С него се организират следствени дейности. Злосторникът е употребявал железно стълбче от загражденията, с което е разрушил стъклото на картината и е развалил платното, съобщи Българска телеграфна агенция.
Задържаният варварин е бил пийнал. Мъжът си признал, че отишъл да прегледа творбата в осем часа вечерта. В бюфета изпил 100 грама водка. Той по принцип не пиел и алкохолът му подействал.
В отговор на въпроса дали осъзнава тежестта на стореното, арестуваният дал отговор утвърдително. Вандалът обяснил постъпката си и с желанието да възвърне историческата правдивост. Той развалил картината поради недостоверността на изобразените на платното исторически обстоятелства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР