Ерик Кантона блестеше в кариерата си с екипа на Манчестър

...
Ерик Кантона блестеше в кариерата си с екипа на Манчестър
Коментари Харесай

Кийн: Кантона искаше да разбие това турско л***о

Ерик Кантона блестеше в кариерата си с екипа на Манчестър Юнайтед, само че нравът на френския стрелец също бе необикновен, както играта му. През 1993-а година „ алените дяволи” прекарват тежка нощ в турската столица – Истанбул, при гостуването на Галатасарай. Ман Юнайтед отпада от Шампионската лига от турския гранд след 0:0 в Истанбул, откакто в Манчестър срещата приключва при резултат 3:3 и „ чим бом”, с помощта на головете на непознат терен, продължава напред.

Най-добрите фрагменти на Ерик Кантона с фланелката на Ман Юнайтед може да видите в тази изложба!

След като изтича постоянното време, реферът Карл Ротхилсбергер свири край незабавно, а хаосът на стадиона настава. Кантона се гневи на съдията, че не е дал и минута добавено време, като потегля нападателно към него, а съдията му подвига минговен червен картон.

İstanbul 1993..
Galatasaray, Manchester United'ı tokatlayıp Şampiyonlar Ligi'nden eliyor. Maçtan sonra,hazımsızlığıyla ünlü Cantona polisler eşliğiyle stadı terk ederken çılgına dönüp sahaya tekrar girip maraza çıkarymak istiyor ve takım arkadaşı Keane onu uyarıyor; "S*kerler ağa " pic.twitter.com/XJKuaeAxeJ
— Futbol Arşiv ᴴᴰ #EvindeKal (@_FutbolArsiv) April 1, 2020
Играчите биват изведени от терена, а Кантона бе ограден от служители на реда, преди да избухне нечовечен пердах в тунела, в който бяха забъркани той и Брайън Робсън с редица турци. Рой Кийн, самият прочут с огнения си темперамент на и отвън терена, разкри по какъв начин яростта на Кантона е избухнала.

„ В съблекалнята Ерик просто полудя. Той беше решен да се върне на терена, с цел да подреди ченгето, което го изведе с палка в ръцете. Ерик беше огромен мъж и беше сериозен. Той настоя, че ще пребие оня „ ши**няк”. Необходими бяха обединените старания на Алекс Фъргюсън и асистента му Брайън Кид и няколко играчи, с цел да го удържат. Обикновено постоянно съм подготвен за борба, само че даже не бях подготвен за тази, защото турците бяха много”, сподели Кийн за книгата на Кантона.

More Cantonahttps://t.co/GlBh93SaDe
— Wayne Barton (@WayneSBarton) March 31, 2020
Лично французинът пък също обрисува обстановката: „ Влуди ме обстоятелството, че ме удариха с палка по главата. Бях също по този начин ядосан, че отпаднахме от ШЛ, както и от играта на съперника, само че това ме вбеси най-вече. Това нещастно турско л***о с униформа. Може би някой ден отново ще се срещнем”, сподели още Ерик Кантона.

Капитанът Стив Брус не взе присъединяване в събитията, до момента в който тухла удари прозореца на буса на „ алените дяволи” по пътя към хотела. Брус е бил положил главата си на стъклото и сподели: „ Ако се беше строшил прозореца, тогава щях да съм мъртъв”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР