Ерихонските тръби на руската пропаганда у нас повтарят тази мантра

...
Ерихонските тръби на руската пропаганда у нас повтарят тази мантра
Коментари Харесай

Алтернативата: В Русия Волгин ще бъде арестуван, бит, изнасилен и...

Ерихонските тръби на съветската агитация у нас повтарят тази мантра и безусловно крещят, че това е тяхно право.

 

Заемайки тази позиция те просто пазят съветската позиция за войната и отношението на Кремъл към останалия свят, включително към Европейски Съюз, НАТО, Съединени американски щати и изобщо към „ груповия Запад “. Щом са избрали да поддържат формалната съветска политика и позиция по тези въпроси, би трябвало да разясняват и съветските действителности, само че те свенливо ги премълчават.

Ще им оказа помощ. Ако Волгин и Григорова с подобен жар и плам защитаваха правото да показват украинската позиция в Русия, те щяха да бъдат задържани, пребити, изнасилени в полицейски сектор и наказани на най-малко 5 години затвор.

 

Припомням на въпросните радетели за свободно слово у нас, че в края на септември 2022 година, малко след оповестяването на „ частичната готовност “ в Русия, на Триумфалния площад в Москва се организират „ Маяковски четения “. Няколко участници в поетична вечер с антивоенен темперамент, са арестувани. Трима от тях: Артьом Камардин, Егор Щовба и Николай Дайнеко са упрекнати в екстремизъм. Следствието твърди, че на четенията те са „ разпалвали омраза към участниците във военните дейности “ в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

В ареста те са били бити, а Камардин е обичай и изнасилен с дъмбел  (фитнес уред).

Същите към този момент са в пандиза за по 5 и 7 години.

 

Преподавателят по история от Санкт-Петербургския държавен университет Михаил Белоусов е уволнен дисциплинарно и предаден на следствието, поради „ неправилна позиция във връзка с специфичната военна интервенция “ на съветските войски в Украйна. Чака го затвор.

 

Проф. Иля Инишев от Висшия стопански институт в Москва е уволнен за пост във Facebook.

Присъди чакат проф. Анатолий Кузмин, доцент Михаил Белоусов, доцент Динара Гагарина, доктор Леонид Мостеев и доста други.

Над 200 са разследваните публицисти за тяхната антивоенна позиция. Много от тях са уволнени, а десетки са напуснали скрито или очевидно Русия, с цел да избегнат репресиите на властта.

150 съветски учени и публицисти подписаха намерено писмо на 24 февруари 2023 година срещу войната против Украйна. Медията, която разгласява листата е закрита още на идващия ден, а инциаторите на подписката са натикани в ареста.  

 

Примерите са доста. Репресиите жестоки.

 

И целия този смут някакви подвластни или стимулирани по различен метод персони желаят да ни показват като различна позиция? И опитите на доктор Менгеле в концентрационните лагери са различна позиция на педиатрията?

 

На 19 април 2022 година диктаторът Путин награди 64-а мотострелкова бригада, която потопи в кръв украинския град Буча. Да дадем думата и на някой от главорезите, да опише по какъв начин някое дете или възрастен човек са ги обидили и е трябвало да „ унищожават заплахата “? Путин ги наградил, о тук към момента има хора, които настояват, че Буча е измислена бутафория от самите украинци…

 

Дарина Григорова в изявление декларира: „ След денацификацията на Украйна ще последва денацификация и на България. Неизбежно “.
 

Кое е неизбежно? Че Русия ще се погрижи в жанр „ Украйна “ да „ превъзпита “ българите? Че ще ни накаже, както към този момент непрекъснато ни заплашва впиянчената (според съветски медии) Мария Захарова, представител на съветското външно министерство?

 

И какво има поради лицето Григорова, когато оповестява, че ще ни „ споходи “ денацификация? Че сме нацисти? Да се избавя тогава в съветската демокрация…

 

Крайно време е да стартираме да разграничаваме пропагандирането на кървава война, принуждение и диктаторски режим от „ друго мнение “ и „ друга позиция “. Свобода на словото не значи агитация. Как изобщо поносим сходна безочливост!

 

Въпросните лица би трябвало да дават отговор пред закона. Неговото използване не е нарушение на свободата на словото, а запазване на свободата на словото.

 

Ще завърша с думите на другар и сътрудник, фоторепортера Цветан Томчев, който ни напусна на Коледа: Петре, това, което правиш не е публицистика – агитация е!  

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР