Equinor, най-голямата петролна и газова компания в Северна Европа, вече

...
Equinor, най-голямата петролна и газова компания в Северна Европа, вече
Коментари Харесай

В Норвегия обявиха за невъзможността от увеличаване на доставките на газ за Европа

Equinor, най-голямата петролна и газова компания в Северна Европа, към този момент създава газ в оптимално вероятните размери и няма да може да усили доставките си за Европа, сподели Андерс Опедал, основен изпълнителен шеф на петролния и газов колос, в изявление за Bloomberg.

„ Практически не можем да създадем нищо друго. Норвегия към този момент създава в оптималните вероятни размери “, цитира ТАСС думите на Oпедал.

Equinor е учредена под името Statoil през 1972 година, през днешния ден 67% от акциите на концерна са благосъстоятелност на норвежката страна. В компанията работят 20 хиляди чиновници.

По-рано съветското външно министерство сложи под въпрос способността на Съединените щати да покриват доставките на газ за Европейски Съюз.

Шефът на Белия дом Джо Байдън разгласи готовността на щатите да покрият забележителна част от потребностите на европейските страни от газ при положение на прекъсване на доставките от Русия. В същото време той свърза ориста на " Северен поток 2 " с съветската " инвазия " в Украйна.

Министрите на енергетиката на Съединени американски щати и Европейски Съюз на среща във Вашингтон се договориха да работят за увеличение на доставките на LNG на международния пазар. В същото време ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи постигнатите съглашения за надеждни енергийни доставки освен за Европейски Съюз, само че и за Украйна, Молдова и Западните Балкани.

Миналия петък Белият дом заяви, че Съединените щати водят полемики с „ съществени снабдители “ за увеличение на доставките на газ за Европа, с цел да заменят тези на Русия. В края на януари ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел изрази вяра, че Съединени американски щати, Катар и Азербайджан ще компенсират размерите на газ за Европа при положение на понижаване на доставките на гориво от Русия. Пентагонът даде обещание да създаде разновидности за доставки на газ за Европа.

Междувременно ръководителят на Германския промишлен съюз Зигфрид Русвурм предизвести, че ще бъде мъчно да се откри сурогат на съветския газ при положение на хипотетично понижаване на доставките, защото Русия покрива повече от 50% от потребностите на Германия от газ. Европейската комисия съобщи, че към 20 страни от Европейски Съюз зависят в друга степен от съветския газ. В същото време в края на януари броят на танкерите за полутечен природен газ в акваторията на страните от Европейски Съюз внезапно се усили.

На 28 януари ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейската комисия (ЕК) работи в тясно съдействие с администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за развиване на стратегическо партньорство в енергийния бранш. Вестник ВЗГЛЯД към този момент проучва по какъв начин дейностите на Съединени американски щати в Европа предизвикат тежката енергийна рецесия.

Русия неведнъж отхвърля подправените изказвания на Съединени американски щати за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и обвинение на Русия за това.

От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски на своята, съветска територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Ръководителят на Министерство на външните работи на Русия Сергей Лавров установи, че Западът е обзет от военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетичното плануваното " нахлуване " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР