Епостоларната размяна на остри реплики започна с отворено писмо от

...
Епостоларната размяна на остри реплики започна с отворено писмо от
Коментари Харесай

Слави Трифонов към ГЕРБ и ДПС: Свалете от власт Асен Василев

Епостоларната замяна на остри реплики стартира с отворено писмо от Добрев до Василев. В него той написа на финансист №1, с който признава, че преди години са били другари: " В последните три години няма кой да ти се опре. Първо заплени гласоподавателя, а в следствие съумя някак да убедиш и партийните водачи да следват твоите стремежи. Не това е значимото - намерил си метод, направил си го. Важното е да се опомниш, преди да е станало късно за нашата клета страна... 

От първия ти ден като министър на финансите до края на 2024 планираш да изтеглиш 19 755 200 000 лв. нов дълг (една немалка част към този момент изтегли и похарчи). За 2025/2026 планираш още 17 614 300 000. Сумарно това прави почти 37,4 милиарда нов дълг, което е повече от дълга взет от страната ни от освобождението до в този момент...

Икономиката се влачи по стомах , по-високите обществени разноски подвигнаха инфлацията и никой не забогатя. Хората си останаха със същата покупателна дарба, просто имат повече хартийки за същите артикули. Държавата обаче задлъжнява с бясни темпове. Лихвите вървят нагоре и ще ни е доста по-трудно да обслужваме лихвите по заемите, които теглиш.

Искам да ти дам един образец. Дано ти помогне да се осъзнаеш. Според Национален статистически институт към 31.12.2022 година децата в България са 1 099 696. Ако разделим планувания от теб дълг на броя на децата в България (тъй като те ще заплащат тази сметка), се получава по 33 981,66 лв. на всяко дете. Без лихвите и сметката не изключва децата от малцинствата и обществено слабите фамилии - на ВСЯКО дете по близо 34 хил лв. без лихвите ", написа Делян Добрев. 

И призовавава своя някогашен другар, с който се познавали от 30 години: " Асене, осъзнай се ! Намали приходната част до осъществяването от тази година, балансирай бюджета, към момента не е прекомерно късно. Няма кой да те спре, би трябвало самичък да се осъзнаеш и да се спреш ", написа му във Facebook депутатът от ГЕРБ.



В задочния разговор с отворени писма се включи и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов .

Ето какво написа той по повед обръщението на Добрев към Василев:

" Господин Добрев, прочетох Вашето писмо до Асен Василев. Разбира се, не надзървам в непозната преписка, само че писмото Ви беше намерено, някакси ми се наби в очите и ми е мъчно да го подмина, все едно не съм го прочел. А, и нещата, за които пишете, касаят всички български жители. Така че умерено мога да взема отношение по тази блага и прочувствена, епистоларна форма на послание. В писмото си Вие молите Асен Василев да се осъзнае във връзка с бюджета, да спре да тегли външен дълг, тъй като ще задлъжнеят българските деца. От текста излиза наяве, че съгласно Вас, Асен Василев, който познавате от 30 години, се е самозабравил и води страната към финансов провал, а Вие с жалък звук го карате да се осъзнае и да спре. Направо, като воин от турски сериал, който моли влюбената героиня да не прави недомислени, прочувствени решения. Само дето не сме в турски сериал, няма никакво значение от по кое време се познавате с Асен Василев, по кое време сте му бил другар и по кое време не, тъй като Вие сте двуличен за следващ път и може да спрете Асен Василев незабавно. Няма потребност да му пишете открити любовни писма, просто Вашата партия би трябвало да спре да го поддържа. Можехте да го спрете на два вота на съмнение, само че вие гласувахте за Асен Василев . Вашата партия ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи продължава да поддържа този човек. Вашият водач, Бойко Борисов, дружно с Делян Пеевски са стабилната опора, с помощта на която Асен Василев може да си разиграва коня. Така че господин Добрев, Вашето намерено писмо би трябвало да е до Бойко Борисов, в действителност две писма - едно до Бойко, едно до вашия съименник Делян и в случай че в тези писма сте доста безапелационен, водачите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи незабавно ще смъкват Асен Василев от власт и той няма да може да тегли задължения и да задлъжняват българските деца.

Г-н Добрев, осъзнайте се и насочете прочувствените си, епистоларни форми на послание към верните респонденти.

Слави Трифонов

П.С. И тъй като в писмото си казвате, че Асен Василев е съумял да заплени хората и да убеди партийните водачи да следват неговите стремежи, ще Ви кажа, че Вие грешите. Мен нито ме е запленил, нито ме е убедил, а напряко ме отврати и ме вбеси. И, за това един път към този момент го смъкнах от власт. Препоръчайте на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи да създадат същото. ", приключи водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

 ОТКРИТО ПИСМО ДО ДЕЛЯН ДОБРЕВ, ВСЛЕДСТВИЕ НА ОТКРИТОТО МУ ПИСМО ДО АСЕН ВАСИЛЕВ. Господин Добрев, прочетох Вашето писмо до Асен Василев. Разбира се, не надзървам в непозната преписка, само че писмото Ви беше намерено, някакси ми се наби в очите и ми е мъчно да го подмина, все едно не съм го прочел. А, и нещата, за които пишете, касаят всички български жители. Така, че умерено мога да взема отношение по тази блага и прочувствена, епистоларна форма на послание. В писмото си, Вие молите Асен Василев да се осъзнае във връзка с бюджета, да спре да тегли външен дълг, тъй като ще задлъжнеят българските деца. От текста излиза наяве, че съгласно Вас, Асен Василев, който познавате от 30 години, се е самозабравил и води страната към финансов провал, а Вие с жалък звук го карате да се осъзнае и да спре. Направо, като воин от турски сериал, който моли влюбената героиня да не прави недомислени, прочувствени решения. Само дето не сме в турски сериал, няма никакво значение от по кое време се познавате с Асен Василев, по кое време сте му бил другар и по кое време не, тъй като Вие сте двуличен за следващ път и може да спрете Асен Василев незабавно. Няма потребност да му пишете открити любовни писма, просто Вашата партия би трябвало да спре да го поддържа. Можехте да го спрете на два вота на съмнение, само че вие гласувахте за Асен Василев. Вашата партия ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи продължава да поддържа този човек. Вашият водач, Бойко Борисов, дружно с Делян Пеевски са стабилната опора, с помощта на която Асен Василев може да си разиграва коня. Така, че господин Добрев, Вашето намерено писмо би трябвало да е до Бойко Борисов, в действителност две писма - едно до Бойко, едно до вашия съименник Делян и в случай че в тези писма сте доста безапелационен, водачите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи незабавно ще смъкват Асен Василев от власт и той няма да може да тегли задължения и да задлъжняват българските деца. Г-н Добрев, осъзнайте се и насочете прочувствените си, епистоларни форми на послание към верните респонденти. Слави Трифонов П.С. И тъй като в писмото си казвате, че Асен Василев е съумял да заплени хората и да убеди партийните водачи да следват неговите стремежи, ще Ви кажа, че Вие грешите. Мен нито ме е запленил, нито ме е убедил, а напряко ме отврати и ме вбеси. И, за това един път към този момент го смъкнах от власт. Препоръчайте на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи да създадат същото.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР