Епопеята с уязвимостите Spectre и Meltdown, за които разбрахме в

...
Епопеята с уязвимостите Spectre и Meltdown, за които разбрахме в
Коментари Харесай

Intel забранява да се публикува информацията за намаленото бързодействие на CPU

Епопеята с уязвимостите Spectre и Meltdown, за които разбрахме при започване на тази година, нанесе сериозен ущърб върху репутацията и финансовото здраве на Intel. Освен това, обновяванията на микрокода, предопределени да противодействат на тези хардуерни накърнимост, оказват отрицателно въздействие на продуктивността на централния процесор.
Почти незабавно процесорният колос се сблъска с многочислени правосъдни искове от ядосани клиенти. Към сегашен ден нещата затихнаха и Intel реши да направи напълно непредвидена стъпка. В обновеното лицензионно съглашение корпорацията е вмъкнала допълнение, забраняващо разпространяването на информация по отношение на понижаването на продуктивността на продуктите на Intel.



Болдваният сегмент може да бъде преведен по следния метод. „(Забранено) е публикуването и даването на резултатите от софтуерните проби или сравнителните индикатори на производителността“.

Ръководството на Intel очевидно не е предостатъчно от прекомерно необятното оповестяване на намаляването на продуктивността на централните процесори след обновяването на микрокода.

Но съвсем всички смятат, че тези ограничавания наподобяват най-малкото неетично и още повече утежняват обстановката. Сред клиентите на Intel са огромните корпорации като Amazon, Microsoft и Гугъл, юристите на които сигурно ще оборят тези забрани, като ги разгласят за противозаконни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР