Пиле, отгледано в лаборатория, идва на масите в ресторантите и в крайна сметка в магазините

...
Епохата на отгледаното в лаборатория пиле навлиза в един от
Коментари Харесай

Епохата на отгледаното в лаборатория пиле навлиза в един от прочутите ресторанти на главния готвач Хосе Андрес във Вашингтон, окръг Колумбия, където вечерящите ще имат шанса да бъдете едни от първите хора, които ще опитат това, върху което изследователите работят от години.

Пилето не идва от птица, а вместо това се отглежда от пилешки клетки. Good Meat, базираната в Калифорния компания, доставяща отглежданите в лаборатория домашни птици, го нарича култивирано пиле.

„Култивирането на месо е начин да започнеш с клетка и да завършиш с пилешко, говеждо, свинско, без всичко други проблеми между тях“, каза съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Джош Тетрик.

одобри продажбата на лабораторно отгледано месо от Good Meat, базирана в Аламеда, и близката базирана в Бъркли Upside Foods.

Привържениците на околната среда казват, че отглеждането на месо е по-устойчиво в сравнение с традиционното животновъдство, тъй като използва по-малко вода и земя. Но някои изследователи казват, че въздействието върху околната среда от култивирането на месо ще трябва да бъде внимателно наблюдавано, тъй като индустрията се разраства.

„Само това, че това месо е създадено в лаборатория, не означава непременно, че е по-добро за околната среда ”, каза Нед Спанг, доцент по хранителни науки и технологии в Калифорнийския университет в Дейвис.

Другият въпрос: Ще го ядат ли хората?

Въпреки че имаше някои, на които не им пукаше за месото, отгледано в лаборатория, много хора, с които CBS News говори в Аламеда, казаха, че го правят.

„Ако не знаехте, нямаше да го поставяте под съмнение“, каза една жена.

>

Посетителите могат да запазят своя шанс да го опитат в China Chilcano на Andres в столицата на страната, където ще бъде наличен като част от дегустационно меню. Резервациите за първото място се разпродадоха за четири минути.

Култивираното пиле няма да кацне в магазините до 2014 г

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР