Епидемията от ебола в Демократична република Конго може да продължи

...
Епидемията от ебола в Демократична република Конго може да продължи
Коментари Харесай

ООН призовава за събиране на стотици милиони долари за борбата с ебола

Епидемията от ебола в Демократична република Конго може да продължи по-дълго, да коства доста повече пари и живота на доста повече хора, в случай че страните от Организация на обединените нации не дават още в този момент стотици милиони долари за справяне с нея, сподели през днешния ден заместник-генералният секретар на организацията по филантропичните въпроси Марк Лоукок, представен от Ройтерс.

В изказване преди среща в Женева за набиране на средства за битка с най-тежката зараза, върлувала в миналото в ДР Конго, Лоукок прикани също страните членки на Организация на обединените нации да спомагат за преустановяване на насилието в района.

Епидемията в източната част на ДР Конго е вторият най-смъртоносен гърмеж на заболяването от появяването й след епидемията от 2013-2014 година, когато ебола лиши живота на близо 11 000 души в Западна Африка (Гвинея, Либерия, Сиера Леоне), отбелязва Франс прес.

"Има 1655 смъртни случая (1561 доказани и 94 вероятни) и 694 излекувани ", се показва в ежедневния бюлетин на министерството на опазването на здравето от събота.

В текста се прецизира, че 160 239 души са имунизирани.

Двама представители на локални общности, сътрудничили в акцията за попречване на разпространяването на заболяването, са били убити в източната част на ДР Конго в нощта против неделя, заяви Франс прес, като се базира на здравното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР